Tuurlijk, het nieuws stond gisteren in de populairste kranten en was op de radio te horen. Een Australische politicus wil 1 miljoen kamelen afschieten omdat ze net zoveel uitstoot veroorzaken als 300.000 Australische auto's. Natuurlijk is het groengewassen 'bogus', zoals je dat zo mooi in het wereldwijde Engelse kunt zeggen. Dat snapte vandaag ieder weldenkend mens.

Het bijzondere is dat de Partij van de Dieren ooit hetzelfde argument gebruikte: als je geen vlees at, mocht je een Hummer. Het klonk logisch en ging erin als zoete koek, al klonk het een beetje raar.
Toch laten de kamelen zien dat her er eentje is om nog eens heel goed over na te denken. Ook als dierenpartij.

Weet je wel hoeveel een giraffe ruft? Een koedoe, een buffel, of een gnoe? Of, hou je vast, een olifant? Ze kunnen ruimte maken voor heel wat auto's. We kunnen natuurlijk ook wat mensen afschieten waar we toch niet vrolijk van worden. Dat schiet pas lekker op.Ergens vorig jaar sprak ik iemand van een van onze kwaliteitskranten. Of ik nog een paar leuke gevalletjes groenwassen had. Toen ik die Hummer en nog wat van die voorbeelden noemde, vond hij dat maar niks: 'nou pak je juist de mensen die voor groen zijn'.
Sorry, als we al zover zijn, moet alle wartaal er even uit. Het zal die kameel wezen. Da's tenslotte een ouderwetse Hummer.






Dit artikel afdrukken