image

Gezondheid is zo in dat alles en iedereen die er ook maar het minste aan kan bijdragen erbij wordt gesleept. Mooi om te zien hoe flinterdun het brein van marketingcommunicatie-specialisten functioneert.

Sinds kort zijn er CêlaVíta Vítaal Aardappeltjes, met een dun (niet dik dus) laagje olie 'rijk aan Omega-3-vetzuren'. Hoewel je nergens op de verpakking vindt om wat voor olie het gaat, bevat het 20 mg meervoudig onverzadigde vetzuren per 100 gram. Volgens de verpakking is dat 20% van je dagelijkse behoefte. Als je tenminste maar 200 gram CelaVita aardappeltjes eet. Niemand vertelt er vervolgens bij wat er gebeurt als je - om maar iets te noemen - dagelijks lekker Becel op je brood smeert (want, zoals je hier hebt kunnen lezen, dat zorgt ervoor dat je die kostbare Omega-3 niet in je lijf kunt opnemen). Niemand vertelt bovendien of het lekker is.

Daarom doe ik het gewoon op mijn eigen manier. Neem kleine aardappeltjes. Schil ze niet (heel gezond!). Was ze even onder de kraan. Snij ze in 4-6 partjes. Giet onverzadigd vette olie (olijfolie, arachide-olie, koolzaadolie) in een bakblik en wentel de partjes daar even doorheen. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn met een lekker laagje olie.
Zet ze in de (voorverwarmde) oven op 180 graden C. gedurende een minuut of 45 (als ze knapperig zijn, zijn ze goed anders nog even laten staan). Nog een beetje grof zout eroverheen. Lekkerder dan frietjes! Om je vingers bij op te vreten!
Dan nog een stukje dun gesneden en daarom kort gegrilde zalm uit dezelfde oven (geen energieverspilling) en een salade erbij met wat lijnzaadolie en je hebt alles binnen!

Wedden dat de Eurotoques of Slow Food die nu ook aan gezondheidsmarketing gaan doen je dit straks niet meer mogen vertellen!
Dit artikel afdrukken