In het Vlaamse televisieprogramma Van Gils & Gasten vlogen Pascale Naessens en Sandra Bekkari elkaar in de haren. Beide dames zijn bekend van hun kookboeken en programma's over gezond eten. Naessens is de best verkopende auteur in Vlaanderen met haar Pure Keuken-reeks (inmiddels al 8 boeken). Bekkari is bij ons onbekend, maar staat aan de wieg van de Nooit meer diëten-boeken.

Bekkari legde uit dat de meeste mensen te veel koolhydraten eten. "Na een hele dag op een stoel zitten, komen mensen thuis en eten ze een bord spaghetti. Geen goed idee: groenten zouden net de basis moeten zijn van een gezonde maaltijd." Volgens haar zou maar een derde van de maaltijd uit koolhydraten moeten bestaan, en zeker de helft uit groenten.

Naessens ging frontaal in de aanval. "Je zegt dat wel, maar ik zie het niet terug in je gerechten."

Naessens hanteert in haar leefregels een eenvoudig uitgangspunt: vermijd de combinatie van koolhydraten en eiwitten. Zorg ervoor dat 70 tot 80% van je eten basisvoeding is, en verwen jezelf met de rest. Van Bekkari mogen er, afhankelijk van je leefstijl, best koolhydraten en eiwitten tegelijk op je bord liggen.

De gemoederen liepen hoog op, met veel wederzijdse onderbrekingen en gediscussieer. Gelukkig bleken de twee uiteindelijk een 'soort wapenstilstand' te kunnen sluiten: "We hebben wel dezelfde boodschap: we willen mensen meer groenten laten eten, maar onze visies verschillen."

Smakelijke televisie in sappig Vlaams. De catfight begint vanaf 6:18.

Dit artikel afdrukken