Bekkari legde uit dat de meeste mensen te veel koolhydraten eten. "Na een hele dag op een stoel zitten, komen mensen thuis en eten ze een bord spaghetti. Geen goed idee: groenten zouden net de basis moeten zijn van een gezonde maaltijd." Volgens haar zou maar een derde van de maaltijd uit koolhydraten moeten bestaan, en zeker de helft uit groenten.
Naessens ging frontaal in de aanval. "Je zegt dat wel, maar ik zie het niet terug in je gerechten."
Naessens hanteert in haar leefregels een eenvoudig uitgangspunt: vermijd de combinatie van koolhydraten en eiwitten. Zorg ervoor dat 70 tot 80% van je eten basisvoeding is, en verwen jezelf met de rest. Van Bekkari mogen er, afhankelijk van je leefstijl, best koolhydraten en eiwitten tegelijk op je bord liggen.
De gemoederen liepen hoog op, met veel wederzijdse onderbrekingen en gediscussieer. Gelukkig bleken de twee uiteindelijk een 'soort wapenstilstand' te kunnen sluiten: "We hebben wel dezelfde boodschap: we willen mensen meer groenten laten eten, maar onze visies verschillen."
Smakelijke televisie in sappig Vlaams. De catfight begint vanaf 6:18.
Ik heb de video nog eens bekeken, maar beide dames starten gewoon iets anders.
Zij zijn beiden niet origineel; maar dat hoeft ook niet als je anderen ‘goed voedsel met plezier’ kunt doen eten.
Pascale Naessens start vanuit combinaties van groepen voedsel (groenten met proteine bijv.); echter niet streng. Niet een nieuw standpunt trouwens, ik heb een kookboek daarover staan uit de jaren ’80/’90 vorige eeuw). En ik weet dat dat werkt uit ervaring. Je hoeft niet te minderen met eten; gewoon bepaalde combinaties maken is al genoeg.
Sandra Bekkari zit meer op de tour dat gedragsverandering geleid moet worden, ook niet streng. Ik ken haar ‘werk’ niet, maar ik benoem het voor mijzelf tegenwoordig ook zo. Ik ben al tijden bezig met een ‘lange-termijn-beleidsplan’; gewoon heel langzaam eigen eet-gewoontes veranderen.
Over Kersen-pitten-spugen: Pascale roept iets dat zij in 1 van haar kookboeken ’vernieuwend werkt’ door gebruik van kurkuma. Als je dat onder een vergrootglas legt is dat wel lachen… Het maakt haar wat ‘kleiner’ om zo te zeggen.
Maar, aan de andere kant, zoveel mensen in het westen kennen het gebruik van o.a. kurkuma niet…
Persoonlijk vind ik haar gerechten wel smakelijk.
Beiden zijn niet origineel (hoeft ook niet), maar hoogstwaarschijnlijk wel succesvol.
Kersen-pitten-spugen is niet aan de orde; catfight zeker niet.
Gewoon 2 dames, die gedreven in hun vak zijn & dat willen uitdragen'. (Ook: 'for the money' waarschijnlijk.)