REAL LIFE ADVERTORIAL

Er zijn van die beroepen waar je nooit 'te oud' voor bent. Schrijvers, filosofen, filmmakers, wetenschappers, beeldhouwers, schilders, musici, bloggers(?), fotografen, opvallend veel 'creatieve' beroepen. Zou dit doorgetrokken kunnen worden naar dat andere gebied van schoonheidservaringen: de scheppers van smaak? Volkswagen heeft voor z'n 65-klusserscampagne een aantal prachtige voorbeelden gevonden, waaronder Wim Hartog. Hij is en blijft bakker, zo blijkt uit dit filmpje.Volkswagen is op zoek naar 'krasse koks' en vroeg ons de lezers mee te laten zoeken. Kent u de oudste kok van Nederland?

Zelf kwamen we alvast tot een paar voorbeelden.
Hier vlakbij woont Jan de Roos, een gepensioneerde slager en winnaar van de Gouden Slagersring. Hij heeft zijn winkel verkocht, maar stapt toch nog geregeld zijn worstmakerij binnen om lekker ouderwetse balkenbrij te maken (voor op de 'streekmarkt'). Ook stelt hij zijn kennis en ervaring graag ter beschikking binnen zijn branche-organisatie.
Nederlands eerste drie-sterrenkok, Cees Helder, ging ook met pensioen: hij verkocht zijn Parkheuvel. Hij is tegenwoordig het boegbeeld van de Cees Helder Academie, waar je opgeleid kunt worden tot gastronomisch ondernemer. En samen met zijn Rosalie verzorgt hij culinaire kookworkshops en professioneel advies.
Een kookboekenschrijfster als Tessa Kiros denkt verlekkerd terug aan de specialiteiten van opa of oma, die inmiddels vast onderdeel van de familietraditie geworden zijn. Het allerlekkerst zijn ze alleen wel door opa of oma zèlf gemaakt, en die lieverds zijn daar ook niet te beroerd voor.

Kom maar op: wie kent u als oudste kok van Nederland? Wie is baas boven baas in gastronomie-land? We maken er onze eigen mini-competitie van, en dragen de winnaar voor als 65-klusser bij Volkswagen. Ere wie ere toekomt.

Fotocredits: Jsome1

Dit artikel afdrukken