Per diersoort zijn er 2 foto’s . De voorkant van het display laat het individuele en herkenbare dier zien. De achterkant geeft juist de massaliteit en anonimiteit van de vee-industrie weer. De dieren op de foto’s vertegenwoordigen de honderden miljoenen dieren in de Nederlandse vee-industrie. De teksten die de foto’s begeleiden, kun je via een QR code vertalen naar Engels of Spaans.

Bekende fotografen
De foto’s zijn afkomstig van bekende fotografen zoals Jan van IJken, Jo-Anne Mc Arthur en Tommasso Ausili. Zij hebben de emoties en leefomstandigheden van de dieren op een prachtige en indringende wijze vastgelegd.

Samenwerking Switch
Switch zal op 2 oktober op de Grote Markt en op het Chasséveld bij de fototentoonstelling vegetarische zeewierhapjes aan het publiek uitdelen, inclusief recepten voor thuis. Dit in het kader van de actie Eet geen Dier ’n Dag, Eet ‘ns Wier ’n Dag. Hiermee wil Stichting Switch, in aanloop naar Werelddierendag, mensen oproepen om minder vlees te eten. Zeewier is een duurzaam alternatief voor vlees.

Varkens in Nood en Dier&Recht
De foto-expositie “Het Vergeten Dier” is een initiatief van de stichtingen Varkens in Nood en Dier&Recht. Met beschaafde, actuele en spraakmakende campagnes en door het voeren van rechtszaken proberen deze stichtingen het leven van de dieren in onze samenleving te verbeteren.

Fotocredits: Varkens in Nood
Dit artikel afdrukken