Het Foodie Festival is op 16 november de uitsmijter van het Amsterdam Symposium on the History of Food. Op het Foodie Festival hoor je alles over de nieuwste kookboeken en maak je kennis met het heden en het verleden van de Nederlandse eetcultuur. Ontmoet schrijvers van kookboeken, volg smakelijke masterclasses en luister naar chefs, bloggers en culinaire historici.

Dit jaar is Claudia Roden uitgenodigd, bekend van haar boek De Joodse keuken Zij vertelt over de ontwikkeling van de Joodse eetcultuur in Amsterdam. Mooncake is verkozen tot Foodblogger van het jaar en praat ons bij over de huidige Nederlandse eetcultuur. Zij weet als geen ander waar je lekker kunt eten en waar juist niet.

Jonah Freud van de Kookboekhandel houdt interviewsessies met meerdere gasten over thema's als bakken, Indonesisch en Syrisch. In één van deze sessies interviewt zij Alain Passard, winnaar van de Johannes van Damprijs.

Er is ook een tentoonstelling met de uitgebreide collectie historische kookboeken van het Allard Pierson. Hier bewonder je vele unieke uitgaven, zoals Le pastissier françois uit 1655 en De volmaakte Hollandsche keukenmeid uit 1746. In de Pop-up Kookboekhandel laat je je inspireren en vul je je eigen kookboekencollectie aan.

Natuurlijk zijn er diverse proeverijen en daarnaast is er mogelijkheid tot het volgen van een rondleiding bij Patisserie Holtkamp. Zij vieren dit jaar het 50-jarig jubileum.

Kijk voor het volledige programma op de website. Tickets kun je bestellen via deze link.

Informatie
Datum: 16 november 2019
Tijd: 13:00-18:00
Locatie: Allard Pierson, Oude Turfmarkt 127-129, Amsterdam
Prijs: €19,50
Dit artikel afdrukken