Food Inspiration is samen met Slow Food Youth Network, Food Hub en AgriFood Capital initiatiefnemer van Food100, hét netwerk voor voedselveranderaars van vandaag en morgen. In een persbericht schrijven de organisaties:

Wij zetten ons in om zoveel mogelijk interessante voedselveranderaars te vinden. Dit jaar brengen we het netwerk naar the next level. Help je mee? Aanmelden of nomineren voor de Food100-lijst kan online op Food100.nl.

Food100 is een netwerk voor iedereen die zich dagelijks hard maakt voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21ste eeuw. De race to the bottom in food moet gekeerd worden en vraagt om toekomstgerichte voedselveranderaars die zich willen verbinden om samen het verschil te maken. Daarom stellen we jaarlijks de Food100-lijst samen.

De Food100-lijst bestaat uit 50 changemakers ‘onder de 30’, en 50 gamechangers ‘van boven de 30’. De 30-plussers zijn gevestigde namen die naast een groot netwerk ook al aanzienlijke invloed hebben binnen de voedingsindustrie. De jonge talenten onder de 30 zijn vol belofte, maar weten nog niet de impact te genereren die de ‘captains of industry’ – groot of klein – wel hebben.

Door foodgeneraties te verbinden, willen we het gevestigde leiderschap inspireren en de jongste generatie foodondernemers kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven. Door de jonge honden te koppelen aan de ervaren rotten, ontstaat een dynamisch verbindend netwerk dat jaarlijks ververst.

KEN OF BEN JIJ DE VOEDSELVERANDERAAR DIE WE ZOEKEN?
Ben jij of ken jij een voedselveranderaar die een plek verdient in de Food100? Meld diegene dan snel aan op Food100.nl en motiveer waarom deze persoon in de Food100 thuishoort. Een onafhankelijke deskundige jury stelt uit alle aanmeldingen de lijst van 100 gamechangers samen. De aanmelding sluit op 10 september. Op 13 oktober maakt de jury de Food100-lijst bekend tijdens een speciale Food 100 breakfast meeting in 's-Hertogenbosch.
food100.nl - food100
Reageer
  • Deel
Druk af