Agrar Heute meldt op basis van berichten in Funke Media Group dat de nieuwe Europese Commissie het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen tegen 2030 met 50 procent wil hebben verminderd.

Ook zouden nieuwe reductiedoelen moeten worden vastgesteld voor het gebruik van meststoffen. Bovendien wil de Commissie het gebruik van nieuwe biotechnologische methoden in de plantenveredeling bevorderen om de voedselproductie aan te passen aan de klimaatverandering.

De Europese Commissie wil de geruchten niet bevestigen. Een woordvoerder wees erop dat Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en vicevoorzitter en Green Deal Eurocommissaris Frans Timmermans, verantwoordelijk voor klimaatbescherming, woensdag aanstaande hun plannen - een zogeheten 'routekaart' - voor een klimaatneutraal Europa willen presenteren.

Update, 10:00 uur
De Volkskrant licht vanmorgen verdere tipjes van het plan op:
Brussel gaat honderden miljarden investeren om van Europa het eerste klimaatneutrale continent te maken. Er moeten onder meer 2 miljard bomen worden geplant en 1 miljoen laadpalen voor elektrische auto's worden neergezet. Een ‘rechtvaardig overgangsfonds’ van 100 miljard euro moet voorkomen dat de oostelijke lidstaten – die vrezen hard getroffen te worden door de duurzame omschakeling – de verreikende voorstellen zullen blokkeren.
agrarheute - EU-Kommission will Pflanzenschutz-Einsatz offenbar halbieren
  • Deel
Druk af