Eerder deze week ontdekte het Brabants Dagblad dat de van paardenvleesfraude verdachte Willy Selten in het Belgische Mol opnieuw met een vleesverwerkend bedrijf is gestart. Het bedrijf staat op naam van zijn zoon Nick.

CDA-Europarlementariër Esther de Lange zei vanavond in EenVandaag dat nog niet veroordeelde verdachten van zware voedselfraude niet zomaar een nieuw bedrijf moeten kunnen starten. Ze bepleitte in de uitzending het opstellen van een zwarte lijst die Europese lidstaten met elkaar delen.

sitestat



Burgemeester Mol geschrokken
De burgemeester van Mol schrok van de affaire. Hij bleek niet op de hoogte dat een van de nieuwste bedrijven in zijn gemeente eigendom is van de zoon van een in heel Nederland bekende fraudeverdachte.

Ook wist hij niet dat het bedrijf geen vergunningen heeft aangevraagd. Inmiddels blijkt dat nieuws op een misverstand te berusten omdat Nick Selten werkt op basis van de vergunningen die zijn Belgische rechtsvoorganger reeds had verworven. Dat meldt het Brabants Dagblad dat de ontwikkelingen rond Selten op de voet volgt.

Fotocredits: Esther de Lange, still, EenVandaag
Dit artikel afdrukken