Felix Wilbrink, culinair journalist bij de Telegraaf, maar gelukkig op nog veel meer plaatsen te vinden, is iemand met wie je goed over eten kunt praten. Je merkt dat hij er dol op is, veel van weet en altijd bereid is zijn ervaringen, liefde voor de materie en enthousiasme te delen. Als je met hem over een gerecht of recept praat, beginnen spontaan de speekselklieren te werken. Je ruikt de ingrediënten waarover hij spreekt of schrijft. Als er al een prijs moet zijn voor mensen die met liefde en kundigheid hun werk doen, dan verdient Felix Wilbrink die zeker. Van harte gefeliciteerd!
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dick,
Ik heb die uitzending anders van KVW gezien (en daar ook over geschreven in Elsevier). Volgens mij poogde KVW niet alle boter op een hoop te gooien, maar te laten zien dat veel op dezelfde manier geproduceerde boter een andere verpakking - en prijs - krijgt. Dat de ambachtelijke botermaakster haar eigen boter niet herkende, dat had de redactie volgens mij vooraf niet kunnen denken. Ik vond het in elk geval verhelderende tv, al is er over boter zeker nog veel meer te vertellen.
Spannend Dick, benieuwd.
Over boter, Wilbrink en de Keuringsdienst van gisteravond. Er werd gisteravond druk getwit over boter. En dus kwam er een groepje mensen proeven aan de stand van de Leidse kaasmakers - die ook botermakers zijn - op KunstHalKookt.
Er bleek diepe verontwaardiging voor de manier waarop de KvW de uitzending heeft aangepakt. Er moest blijken dat alle boter hetzelfde is en ook nog eens hetzelfde smaakt. Zo is dat dus niet, want er zijn tal van verschillen die de Dienst niet op het spoor is gekomen. Ja Roel, daar was die Wilbrink echt al een eind verder mee. De Keuringsdienst had er goed aangedaan hem even te raadplegen.
Vanmiddag lieten we verschillende mensen boter proeven. Voorbijgangers, Bekende Bloggers en boter- en kaaskenner Betty Koster van L'amuse. Qua smaak vonden verrassend veel mensen mensen de Campina Grasboter - die de ambachtelijke botermaakster als de hare herkende - hoog op zelfs op de eerste plaats eindigen dan wel net na de beste die een beroemde ambachtelijke boerenboter is. De botermaakster is dus geëxcuseerd. Wat er nou allemaal misging in de uitzending en wat de Dienst in zijn research liet vallen?
Boter verdient beter. Dat bespreken we tijdens een blinde proeverij binnenkort in de winkel van Betty Koster in Amsterdam. Daarna verder dus. Hopelijk maken we er een videoverslag van, zodat iedereen kan meekijken.
Roel, heb de boodschap begrepen Anne.
Sorry Roel,snelle conclussie. Ik had nml helemaal niet een boodschap aan jou, reageerde dus ook niet op jou.
Meer dat ik per toeval gelijktijdig aan deze berichtgeving van Lizet een krant door mijn zus aan mij gezonden, waar een art. van deze meneer Wilbrink in staat die ik totaan gisteren niet kende.
...dan verontschuldig ik me bij deze!