Sinds afgelopen weekend lijkt Venezuala onafwendbaar op weg naar een dictatuur, schrijft De Volkskrant. De oppositie is murw en moegestreden. Mogelijke economische sancties zullen "de doodsteek betekenen voor de toch al noodlijdende economie", waar sprake is van gierende inflatie en extreme schaarste aan betaalbaar voedsel en medicijnen. Toch zijn ook in Venezuela nog altijd topkoks te vinden, die met kunst- en vliegwerk haute cuisine weten te serveren. "Venezuela is één van de moeilijkste landen om gastronomie te bedrijven", zegt een chef van een geheim restaurant in De Telegraaf. De gerenommeerde chef Eduardo Moreno dook, 10 jaar geleden al, de "informaliteit" in. Voor zijn wekelijks wisselende menu's - steeds op een ander adres - stroopt hij wereldwijd de beste ingrediënten bij elkaar, en smokkelt ze het land in. "Hier dineren voelt als Venezuela een paar uur ontvluchten", aldus een klant.
De Telegraaf - Elite Venezuela smult lustig door
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
De ontwrichte economie brengt Venezolanen tot voedselstrooptochten in dierentuinen, schrijft The Guardian. Vorig jaar werden in de dierentuin van Caracas al verschillende dieren geslacht voor hun vlees. Uit het Zulia Metropolitan Zoological Park van Maracaibo zijn de afgelopen weken al 10 dieren verdwenen. De politie vermoedt dat de dieren - waaronder op varkens lijkende halsbandpekari's en tapirs en een buffel - opgegeten zijn.