Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, zonder storende advertenties, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Jur, niets ten nadele van het feit dat een algemene krant ook eindelijk over het eten van kangoeroes schrijft. Maar op je eigen FL vind je al jaren meer en het al dagen oude nieuws dat er meer kangoeroe moet worden gegeten elders in de wereld. Aussies blieven het niet.
En trouwens, ik las vandaag in de NRC dat in Australië een soortgelijke aaibaarheidsfactor speelt. In tien jaar is het aantal kangoeroes verdubbeld van 23 naar 45 miljoen, met alle gevolgen van dien voor het ecosysteem. Maar het advies van een hoogleraar om massaal kangoeroevlees (kennelijk zeer gezond) te gaan eten wordt door bijna niemand opgevolgd: "Een belangrijke oorzaak hiervan is dat Australiërs lijden aan het Skippy-complex. Skippy the Bush Kangaroo, de tv-serie, is nog steeds zo populair dat niemand eraan wil."
Cavia's eten ze vooral in Ecuador, Peru en Bolivia.
Eten ze daar al niet cavia's of is dat elders in Zuid Amerika?