Naar aanleiding van kritiek van de Consumentenbond op Vinkje zei de minister gistermiddag tegen de Tweede Kamer: "Als het zo is dat we een goed model hebben maar de consument het niet begrijpt, dan schieten we ons doel voorbij." Schippers gaf tevens aan te kijken naar goede voorbeelden in andere landen: "Als ik ergens iets veel beters vind, wil ik dat best overnemen.''

'Zwaarwegend onderdeel beslissing'
Op 21 april aanstaande debatteert een keur van gefundeerde critici, de Consumentenbond, internationaal geïnformeerde wetenschappers en de Vinken zelf op het scherpst over Vinkje. Minister Edith Schippers verklaarde gisteren persoonlijk aanwezig te zullen zijn om kennis te nemen van de wijze waarop het bestuur van en de wetenschappers achter Vinkje zich weten te verweren tegen hun critici.

"Het debat zal een zwaarwegend onderdeel zijn van mijn beslissing om Vinkje te handhaven of om te zien naar een beter systeem", zegt de minister. "Ik wil zelf mijn oordeel kunnen vormen aan de hand van een discussie waarin hopelijk een eind wordt gemaakt aan deze nu al jaren durende discussie. Ik wil het beste voor Nederland."

De Consumentenbond diende onlangs een formele klacht in tegen Schippers' besluit om Vinkje nog een jaar te handhaven.

Inschrijving voor het openbare debat over Vinkje op 21 april in Museum Boerhaave (Leiden, vanaf 19.30h) is nog mogelijk. Minister Schippers zal aan het slot van de avond persoonlijk haar eerste indruk te geven over de kracht van de argumenten van de voor- en tegenstanders van Vinkje.

Fotocredits: minister Edith Schippers (midden), Vinkje
Dit artikel afdrukken