Fotocredits: still uit de video
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Lees het stuk van Leo Linnartz en Wouter Helmer. Daarin komen haast alle aspecten wel aan bod.
Het is interessant te kunnen constateren dat hier de natuur met de mens out per definitie al niet kan vanwege haar situering onder de zeespiegel. Juist het losraken van natuurlijke processen lijkt in toenemende mate voor ons allen een probleem te worden, het is daarom ook zo verbazingwekkend dat er toch nog zoveel mensen zijn die het proces omarmen, ook als dat betekent dat we weer moeten ingrijpen. De mens met de natuur out en omgekeerd dus nooit een goede boodschap.
Ik ben heel benieuwd wat Hendrik vindt van de onder meer door Frans Vera - één van de belangrijkste breinen achter de nieuwe gecreëerde natuur in Nederland - gesteunde drooglegging die thans wordt voorzien.
Een uitvoeriger en genuanceerder beeld geeft de KRO-uitzending De Wandeling van alweer bijna drie jaar geleden:
http://dewandeling.kro.nl/seizoenen/2010-2/afleveringen/03-12-2010
Hieruit blijkt dat (ook toen al) aardig professioneel geselecteerd lijkt te worden waarbij geschoten wordt met geluiddempers.
Marcel Vossenstein zei twee dagen geleden: "Vanuit het perspectief van de dieren zullen de dieren tot de meest gelukkige ter wereld behoren. Nergens leven zoveel dieren vrij van stress." Waarop Martijn de Jonge reageerde met: "Geluk lijkt me een erg menselijk begrip, stress eveneens."
Hendrik, het is waar dat niemand recht heeft op zijn eigen feiten. Maar vergeet nou maar dat gelijk te halen valt als je het niet weet te krijgen.
Misschien is dat wel het meest boeiende van Foodlog. Het bestaat bij de gratie van het schuren en schaven aan de uitwisseling van mensen met aanvankelijk heel verschillende startpunten.
Ben wel benieuwd wat het hele gebeuren in de OVP tot nu toe gekost heeft en hoeveel oude natuur we daarmee hadden kunnen redden op deze aardbol.