Dit grootste designevenement van Noord-Europa presenteert 9 dagen lang processen, experimenten, ideeën, antwoorden en oplossingen van 2500 designers. Kom je verwonderen, verbazen of vergapen. Stel jezelf nieuwe vragen, doe inspiratie op voor eigen antwoorden, en laat je overtuigen door de kracht van design.

Programma
Op het Ketelhuisplein stap je in de wereld van boeren en ontwerpers. Hoe kunnen zij samen vormgeven aan een nieuw voedselsysteem? In ‘De Kas’ krijg je een beeld van de projecten op het snijvlak van agri en design. Daarnaast zijn boeren en ontwerpers uitgenodigd om een bijzondere installatie te maken voor de Dutch Design Week. In deze 4 installaties kun je kennismaken met de uitdagingen van de boer, door te proeven, te beleven en zelf aan de slag te gaan! Ook is er een speciale Food Route samengesteld, langs de meest smaakmakende initiatieven die je aan het denken zetten over eten.

Vier installaties
- Van knolgewas tot stroopwafel
Samen met Martin Schreiber van de WUR en groentesappenspecialist Proverka ontwikkelde Chloé Rutzerveld ‘Strooop!’: groentestroopwafels van 100% plantaardige ingrediënten. De wafel is gemaakt van de vezels en stroop van geconcentreerd sap. Tijdens de Dutch Design Week kun je ook jouw eigen groentestroopwafel maken! Hier kun je je aanmelden voor de workshop.

- The EGGCHANGE
Marije Vogelzang ontwikkelde the EGGCHANGE: Een wisselkantoor voor bevruchtte eieren. Door een bevrucht ei te nemen als nieuwe valuta bepalen ineens natuurwetten en ons gedrag de groei van ons kapitaal.

- Het Patécafé
Samen met vormgevingsbureau Foodcurators ontwikkelden Varkensboeren Marcel en Miriam Berkvens: Het Patécafé. Hiermee willen ze laten zien dat alle delen van een varken erg smakelijk zijn, want in de winkel zie je weinig over de herkomst van varkensvlees, waardoor boeren zich moeilijk kunnen onderscheiden.

- LUCY BOAR
Deze foodtruck is ontworpen door kunstenaar Koen van Mechelen, in samenwerking met Heyde Hoeve. LUCY is een mythisch dier-in-wording dat haar genen zal mengen met die van vele andere varkensrassen, door zelf met andere soorten te paren. LUCY vertelt een verhaal over democratisch en duurzaam voedsel, voedselzuinigheid en over herwaardering van leven.

Informatie
Adres: Ketelhuisplein, Eindhoven
Prijs: Gratis. Workshop groentestroopwafel maken is €36.

Zie de website van de Dutch Design Week voor meer informatie en een uitgebreid programma.
Dit artikel afdrukken