Initiatiefnemer Sarriel Taus organiseert de verkiezing van het Multiculinair Kookboek 2019. Hij richt the spotlight op Nederlands kooktalent in niet-Europese keukens. De jury bestaat uit culinair recensent Hiske Verspille, schrijfster Yesim Çandan en Ama Koranteng-Kumi, oprichtster van welzijnsproject Groei & Bloei.

De uitreiking vindt plaats bij boekhandel Scheltema in Amsterdam. Dit gebeurt tijdens de talkshow Amsterdam Eet Door die geheel in het teken staat van het multiculinaire kookboek.

In Nederland wonen mensen uit ruim 180 landen. Dit uit zich in veel multiculturele invloeden en geeft diversiteit aan de manier waarop wij koken. Toch zijn er weinig kookboeken gemaakt door Nederlanders vanuit een niet-Europese keuken. Dat verdient meer aandacht, want niets verbindt beter dan samen eten. Het vastleggen van recepten is bovendien een manier om dit erfgoed door te geven aan de volgende generaties.

De genomineerden hebben allemaal hun inspiratie gehaald uit een ver land met een exotische keuken. Denk aan recepten uit Syrië, Japan en Marokko. Ook Indonesië wordt goed vertegenwoordigd met 3 genomineerde kookboeken. In totaal zijn er 12 kookboeken genomineerd voor de prijs, de volledige longlist kun je vinden op de website.

Informatie
Datum: 9 november 2019
Tijd: 15:00-17:00
Prijs: Gratis
Locatie: Boekhandel Scheltema, Rokin 9, Amsterdam
Dit artikel afdrukken