President Trump weert immigranten. Tal van Amerikaanse multinationals verzetten zich. Onder die bedrijven zijn Google, Apple, Microsoft, Amazon, Nike en het wereldwijd opererende Starbucks. De koffieschenker kondigde aan wereldwijd 10.000 vluchtelingen te zullen aannemen om hen een toekomst te bieden.

Zo gaat de spiraal verder. Ik vrees voor de ruiten van Starbucks en wat daarna komt
De President is nog geen 2 weken in functie of er verschijnen al artikelen in de kranten over de drie of vijf mogelijke manieren om Trump te dumpen.
Trump stoort zich daar niet aan. Hij laat zien wie de sterkste is, het lef en de macht heeft. In zijn eerste TV-interview zei hij niet te malen om meer woede in de wereld. Dat hoort erbij, vindt hij, omdat de wereld 'een bende is'.

Na de volksprotesten tegen Trump, roepen inmiddels Trump-aanhangers op tot een boycot van Starbucks. Van alle anti-Trump bedrijven heeft Starbucks de duidelijkste zichtbaarheid in het straatbeeld en de winkelcentra. Die keuze is dan ook niet voor niets.

Trump-haters protesteren verder door tegen Trump. Die laat zich niet remmen. Zo gaat de spiraal verder. Ik vrees dan ook voor de ruiten van Starbucks en wat daarna komt.

Trump ontsloeg zijn attorney general omdat ze weigerde zijn anti-immigratiemaatregelen te steunen. Het geweld zou al snel fysiek kunnen worden. Wat de ordediensten in dat geval doen, maken we mogelijk als eerste mee bij Starbucks.Dit artikel afdrukken