Voor veel mensen is het een goede herinnering: uitwaaien op het bovendek, met de familie voor een bak koffie of buffet naar Van der Valk, of een gokje wagen in het casino. De Pier van Scheveningen leek echter definitief verleden tijd. Toch opende afgelopen zomer, na een paar jaar gesloten te zijn geweest, De Pier gefaseerd weer zijn deuren.

Zo langzamerhand begint De Pier steeds meer vorm te krijgen. De verenigde ondernemers presenteren zich als een culinair walhalla en een toeristische trekpleister om trots op te zijn. Op De Pier kun je weer genieten van eten en drinken, muziek, unieke en lokale producten met uitzicht op het strand en de zee.

Doorontwikkelen
De komende jaren richt De Pier zich op 5 pijlers: food & drinks, fun shopping, action & adventure, cultuur & muziek en inspiratie & educatie, aldus Herman Smit, general manager van De Pier. Op de agenda staan maandelijkse festivals, culturele events, Pier markets, kindermiddagen, educatieve activiteiten en muzikale optredens. De bungeejump boven zee is terug, een tokkelbaan en diner in het reuzenrad staan op stapel. Dat de deuren nu open staan betekent niet dat De Pier al helemaal uitontwikkeld is.

een toeristische trekpleister om trots op te zijn
Foodboulevard
De Pier huisvest momenteel 9 food-concepten, die al het lekkers dat ons land te bieden heeft promoten, geïnspireerd door overdekte foodmarkets wereldwijd. Denk hierbij aan eerherstel voor het Hollandse varken, een heuse pannenkoekenproeverij, verse ambachtelijke frites met huisgemaakt sausjes, burgers en wijn van Pickles, alles met kip van een echte Hagenees en een maandelijks roulerend aanbod van foodtrucks. Op De Pier kun je terecht voor een uitje in een familie-restaurant, maar ook voor een romantisch diner tijdens de zonsondergang of juist tijdens een stevige storm zit je er goed. Speciale gin & tonics, cocktails met of zonder alcohol, lokale bieren en goede wijnen ontbreken natuurlijk niet op de foodboulevard. Kwaliteit staat bij alle ondernemers voorop. Dat alles in een hippe, vintage en robuuste ambiance met sfeerverlichting en muziek op de achtergrond.

Pier Foodboulevard


Het is een plek voor iedereen in een unieke omgeving. De ondernemers staan te trappelen om er met zijn allen wat moois van te maken. Je proeft de zin om De Pier weer tot zijn recht te laten komen. Vooralsnog loopt het voorspoedig, De Pier verwelkomde onlangs de 100.000 bezoeker en afgelopen weekend trok de eerste editie van de Salt Market ruim 30.000 bezoekers.

De Pier is elke dag van 10.00 tot 22.00 uur open.

Fotocredits: 'Wat een heerlijk weer!!', DePier via Facebook
Dit artikel afdrukken