Op 6 december aanstaande organiseert Foodlog in Utrecht het congres Voedselveiligheid in samenwerking met onze partner Sdu en met medewerking van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

In de eerste editie van dit congres in 2017 oogstte de aanspreekbaarheid van de NVWA in de persoon van directeur Keuren Jan Meijer waardering. Na het bluesnummer 'Roll with the punches', ging hij open in gesprek met een kritisch publiek van bedrijven, wetenschappers, bestuurders, burgers en journalisten.



De 2018 editie gaat een stap verder.

Inspecteur-generaal Rob van Lint geeft een key note-speech onder de titel 'Tussen droom en daad'.

Vanaf dit jaar staan 2 vragen centraal: waar en waarom schuren oude wetten en regels enerzijds en de zich snel ontwikkelende moraal en technologie anderzijds in de dagelijkse handhavingspraktijk?

Praktische vraagstukken en cases op juridisch en handhavingsgebied komen aan de orde. Ook onderwerpen waarvan te voorspellen valt dat het tussen nu en een jaar of 5 gaat schuren, pakken we aan.

Het congres signaleert. Jij agendeert door er bij te zijn en actief mee te doen (ja, het is een interactief congres).

Schrijf je nu in. Foodlog-leden krijgen €50 korting op de toegangsprijs voor het congres. Ben jij al lid? Schrijf je dan in via deze link. Voor consumenten die willen bijdragen aan het denken over wetgeving en handhaving van voedselveiligheid is het congres gratis. Informeer voor vrijkaarten bij Lin Batten via lin@foodlog.nl.

Wij hopen een plek te laten ontstaan waar alle betrokkenen knelpunten in bestaande wet- en regelgeving vroegtijdig kunnen signaleren en open bespreken. Het kan de open en redelijke kraamkamer worden voor vernieuwing op het gebied van handhaving en wet- en regelgeving.
Het maken en aanpassen van wetten, regels en criteria is uiteraard het werk van de overheid. De nieuwe plek waar we van dromen is die van een dienende onderheid die een vernieuwende beleidsvoorbereidende functie heeft en de overheid beter kan laten functioneren. Burgers en bedrijven verdienen immers het allerbeste.
Dit artikel afdrukken