Dat lekkere bruine krokante korstje op vlees of een broodje? De fraaie donkere kleur van balsamico-azijn en sojasaus? De zoete geur en smaak van gekarameliseerde uien? Allemaal gevolgen van de Maillard-reactie, die smaak, kleur en geur geeft aan eten voor mensen én dieren. De Maillard-reactie heet ook wel de belangrijkste smaakgever in de keuken, maar bleef ook lang onbegrepen.

Reden voor de WUR er de cursus ‘Nieuwe inzichten in de rol van de Maillard-reactie in gezondheid en ziekte’ over te organiseren, op 17 mei aanstaande. De cursus geeft de nieuwste inzichten over de Maillard-reactie in voeding en vergelijkt mens- en dierenvoedsel.

Afhankelijk van het toegepaste proces (zoals bakken, grillen of roosteren) , ontstaan er voordelige en nadelige Maillard-reactie producten (MRP’s). Het begrijpen van de gezondheidseffecten van de MRP's is belangrijk bij het produceren van voedingsmiddelen.

Deze cursus van de WUR wordt in het Engels gegeven. De cursus is bedoeld voor professionals die werken in de voedings- en diervoedingsindustrie en in de voedselketen.

Tijdens de cursus zullen de basics van de Maillard-reactie, de opneembaarheid van voedingsstoffen, de MRP’s en de fysiologische, immunologische en klinische effecten van deze reactie behandeld worden.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Informatie:
Data: 17 mei
Tijden: Hele dag
Locatie: Fletcher Hotel de Wageningsche Berg, Generaal Foulkesweg 96, 6703 DS Wageningen
Prijzen: €650,00
Aanmelden: via deze link. Aanmelden kan tot 26 april.

Kijk hier voor meer informatie.
Dit artikel afdrukken