Als het ze lukt, zetten ze de derde veganistische supermarkt in Nederland op.

De eerste veganistische supermarkt, Veggie4U in Den Haag, opende in 2013 haar deuren. In Duitsland is de veganistische super al veel meer ingeburgerd; de keten Veganz heeft 8 filialen verspreid over het hele land en daarnaast nog filialen in Tsjechië, Oostenrijk en de VS.

De initiatiefnemers zijn ervan overtuigd dat Groningen klaar is voor een veganistische supermarkt. Benny Lobo: “Na gedegen marktonderzoek kwamen we tot de ontdekking dat er ook in Groningen erg veel vraag is naar zo’n supermarkt. Als je kijkt waar Stadjers via zoekmachines naar zoeken, dan staan vegan-producten hoog in dit lijstje.” Behalve versproducten biedt Vegansuper straks ook een ontbijt- en smoothiesbar met een terras. "Een waar paradijs voor vegans, die nu voor veel producten zijn aangewezen op webwinkels die juist op de levering van gekoelde producten geen garantie geven" aldus de initiatiefnemers.

Vorige week maakte de verpakkingsvrije winkel Opgeweckt bekend dat ‘Groningen nog niet toe was aan een verpakkingsvrije winkel’. Als de Groningers de vegan lifestyle wel ruimhartig omarmen, zal de supermarkt in september de deuren openen.
Dit artikel afdrukken