Dit heeft de Vereniging Nederlandse Frisdrankenindustrie (NFI)bekendgemaaakt. Per hoofd van de bevolking wordt nu 21,3 liter mineraaal- of bronwater gedronken. In 2005 was dat 19 liter. De snelle groei van de consumptie is vooral te danken aan het mooie zomerweer in 2006, aldus de NFI.
Gezondheidsbewustzijn
Een tweede oorzaak van de stijging van de waterconsumptie is het toegenomen gezondheidsbewustzijn van consumenten, aldus de NFI. Mensen hebben per dag anderhalf tot twee liter vocht nodig om 'goed in hun vel te zitten'. Mineraal- en bronwater zijn daarbij ideale dorstlessers, omdat het natuurzuiver is en nul calorieën bevat.
Verdere stijging
De NFI verwacht dat de consumptie van mineraal- en bronwater over de eerste helft van dit jaar als gevolg van de extreem warme aprilmaand hoger uitvalt dan in de eeerste helft van 2006. Het instituut komt binnenkort met de consumptriecijfers van frisdrank.
bron: distrifood
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Emoto schreef scheldwoorden en lieve woorden op laboratorium glaswerk met water en ontdekte dat de eerste mooie regelmatige en de tweede lelijke, woeste kristallen vormden bij bevriezing, waarbij het niet uitmaakte in welke taal. Water heeft talenkennis en een olifantsgeheugen, zo beweert hij. Daarom werkt homeopathie ook, bijvoorbeeld.
Geen discussie over mogelijk?
Wij gebruiken alleen Spa blauw voor het espressoapparaat omdat in dit water aanzienlijk minder kalk zit dan in het leidingwater hier. Al het andere water dat we gebruiken/drinken komt gewoon uit de kraan. Ik heb niet het idee dat ik daarmee iets mis.
Jolanda, spiertesten zijn nog steeds geen wetenschappelijk aanvaarde bewijsvoering. Bewijs is het slechts voor mensen die spiertesten aanvaarden als zinvol.
Lieve mensen,
Onlangs hebben wij spiertesten gedaan op kraanwater, Britta water en "levendig water". Hieruit bleek dat iedereen slecht op kraanwater reageerde, iedereen goed op Britta en slechts 1 deelnemer beter op Brittawater! Natuurijk wist niemand welk water er in welk glas zat!
Als je je verdiept in de kristalstructuren die mogelijk zijn bij waters (zie de Japanse wetenschapper Emoto) zie je daadwerkelijk dat er geen discussie meer mogelijk is! Bij kraanwater ontstaat er namelijk geen kristal, bij gedestileerd water evenmin!Even googelen dus!
Ons kraanwater mag dan schoon zijn, de flesjes waarin Nederladers dat leidingwater vaak meezeulen zijn dat duidelijk niet. http://www.drinkblog.nl/2007/05/flesjes_water_n.html