Vleesvervangers zijn gezonder en lekkerder geworden, concludeert de Consumentenbond na onderzoek van 36 vegaburgers. Een testpanel van 40 consumenten kon soms moeilijk het verschil tussen een plantaardige- en een dier-burger proeven. Het zoutgehalte, in een test uit 2014 nog een probleem, was nu bij driekwart goed. Op het gebied van eiwitgehalte, vitamine B12, ijzer en zout scoorden vleesvervangers uit soja het best. Dat zijn volwaardige vervangers van vlees. De 'vers plantaardige burger' van Albert Heijn, uit soja en tarwe, werd mede daarom nummer 1. De Consumentenbond berekende dat vleesvervangers 5 keer minder uitstoot van CO2 opleveren en 5 keer minder land en water gebruiken dan vlees.
Nog 5
Je hebt 0 van de 5 kado-artikelen gelezen.
Op 11 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 11 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
We kunnen niet zeggen dat die vervangers gelijkwaardig zijn.
Ik las bijvoorbeeld, choline, normaal als vleeseter in ons paleo dieet.
Zit in de lever, hersenen, eieren, etc die we nu weinig eten.
In boek dat ik las uit jaren 70 staat dat al: zink, selenium, choline, vit d
Theo #19, dat is nou net de reden dat ik zo weinig mogelijk kasgroentes en bewerkte producten koop. Groentes van de volle grond zijn helaas seizoengebonden, maar nog ruimschoots voorhanden en hebben een beduidend hogere voedingswaarde. Calorieën, vet, eiwit, suiker en zout ben ik niet in geïnteresseerd, die krijg je vanzelf in grote hoeveelheden binnen. De belangrijkere nutriënten staan niet op het etiket want dat zijn er te veel. Niet alleen mens en dier, maar ook planten die oud en gezond willen blijven nemen geen genoegen met alleen NPK.
Theo #17, heel mooi gesproken (geschreven). Dacht iedereen er maar zo over.
Acne is huidprobleem en kwik dient men te laten staan.
Theo Jonkhart,
Zeer belangrijk zink, maar je schrijft: "Suppletie met zink is juist de enige oplossing". Ik meen dat een overschot dezelfde symtomen geeft als een tekort, dus suppletie lijkt mij niet in alle gevallen de oplossing.
Kwik verslechtert de opname van zink als ik me niet vergis.
Extra zuivel en roodvlees voor de medemens om de decimering te minimaliseren.
Met huidproblemen bedoel je daarmee schimmelinfecties? (bij koeien met schimmelinfecties is er ook vaak een zink tekort).