Slagers vertellen het soms. Ze zijn stilletjes gestopt met ongecastreerd varkensvlees vanwege de zgn. berengeur. Sinds enkele jaren worden jonge manlijke varkens niet meer gecastreerd omdat we dat maatschappelijk onacceptabel zijn gaan achten en ook de boer er niet blij mee is.
Dat kan tot berengeur bij de slager leiden. Het LEI onderzocht of consumenten dat merken en ontdekte dat ze dat doen. Ze staken hun aankopen echter niet, maar gaan er wel minder varkensvlees door kopen.
Over het onderzoek meldt AgriHolland:
Tijdens 5 opeenvolgende weken kregen 202 huishoudens in een willekeurige volgorde 2 weken berenvlees met berengeur en 3 weken vlees van gelten. De berengeur was door ervaren bedrijfsgeurtesters bij de slachterij vooraf vastgesteld. De deelnemers bereidden en beoordeelden het vlees thuis. In het onderzoek scoorde het berengeurvlees significant ongunstiger dan geltenvlees. Dat was het geval in de beoordelingen van zowel de bereiders als die van de gezinsleden aan wie het vlees werd voorgeschoteld. Na een negatieve ervaring gaven de deelnemers aan niet geneigd te zijn om te gaan klagen; ze verklaarden wel minder vaak varkensvlees te gaan kopen.
Lees verder op agriholland.nl.
Dit artikel afdrukken
Tijdens 5 opeenvolgende weken kregen 202 huishoudens in een willekeurige volgorde 2 weken berenvlees met berengeur en 3 weken vlees van gelten. De berengeur was door ervaren bedrijfsgeurtesters bij de slachterij vooraf vastgesteld. De deelnemers bereidden en beoordeelden het vlees thuis. In het onderzoek scoorde het berengeurvlees significant ongunstiger dan geltenvlees. Dat was het geval in de beoordelingen van zowel de bereiders als die van de gezinsleden aan wie het vlees werd voorgeschoteld. Na een negatieve ervaring gaven de deelnemers aan niet geneigd te zijn om te gaan klagen; ze verklaarden wel minder vaak varkensvlees te gaan kopen.
Lees verder op agriholland.nl.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Hèhè, ik dacht al dat ik gek was. Mijn lief ruikt nooit wat, maar ik merk steeds vaker een misselijkmakende geur die ik vroeger nooit, maar dan ook echt nooit heb geroken. Ik wist nooit wat berengeur was tot een paar jaar geleden.
Ook ik weet niet wat berengeur is. Nu merk ik recent dat varkensproducten weer meer naar zwijn geuren dan eerder. Tyisch mij: ik vind dat een voordeel. Ook in Frankrijk vroeg ik mij allang af waarom zijwijnenvlees er zeoveel meer geur had dan hier. Zou het kunnen dat ik berengeur gewoon lekker vind?
Nee.
Gadverdamme inderdaad.....
Schouderkarbo's gemarineerd zoals altijd voor de bbq . Niet te vreten zonder de neus dicht te knijpen .... Je zult maar gasten hebben ... De overige voorraad uit de diepvries is helaas dus dan ook maar gerecycled ofzoiets...
Helaas de winkel niet kunnen achterhalen omdat ik het vlees vaak verpak in zakjes (uit de belachelijke bakjes enz. ) i.v.m. ruimte in de diepvries , overkomt me niet weer ....
Als dat geen win-win situatie is, dan weet ik het niet meer.
De liefhebbers van wild en een mooi stuk vlees zullen er niet minder om gaan eten, de eenkennig opgevoede en verwende moderne mens zal het, zelfs zonder te klagen, minder gaan eten. Minder vlees eten is het adagium. Voila.