Tijdens 5 opeenvolgende weken kregen 202 huishoudens in een willekeurige volgorde 2 weken berenvlees met berengeur en 3 weken vlees van gelten. De berengeur was door ervaren bedrijfsgeurtesters bij de slachterij vooraf vastgesteld. De deelnemers bereidden en beoordeelden het vlees thuis. In het onderzoek scoorde het berengeurvlees significant ongunstiger dan geltenvlees. Dat was het geval in de beoordelingen van zowel de bereiders als die van de gezinsleden aan wie het vlees werd voorgeschoteld. Na een negatieve ervaring gaven de deelnemers aan niet geneigd te zijn om te gaan klagen; ze verklaarden wel minder vaak varkensvlees te gaan kopen.
Lees verder op agriholland.nl.
Ja, het zal allemaal best, maar mijn neus zegt iets anders, Hans. :-)
Ik lees al mijn hele leven over varkensvlees dat zou stinken en heb nooit, echt nooit begrepen wat men kon bedoelen. Bij mij rook varkensvlees in de pan altijd heerlijk zoet en hartig en yummie. Altijd. En nu niet meer. En als mijn lief dan werkelijk he-le-maal niks raars ruikt en ik er misselijk van word, dan denk ik niet dat het ligt aan iets in het voer of iets in de bereiding of iets in het weet ik veel. Een andere mogelijkheid is dat het tussen mijn oren zit. En okay, dat kan, zoiets kun je nooit uitsluiten, maar ik denk dus van niet.