Merkwaardig, want bietensap is niet te zuipen. Je kunt mensen dus toch met de gekste verhalen - waarom hebben we opeens massaal meer uithoudingsvermogen nodig? - tot het meest vreemde consumeergedrag aanzetten.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Zou bietensoep - wel te pruimen - hetzelfde effect kunnen sorteren? Of moet 'gezond' nog steeds 'onsmakelijk' zijn (cf vieze hoestdrankjes)?
Heeft het niet meer te maken met doorzettingsvermogen ipv uithoudingsvermogen? Iemand die het structureel kan opbrengen iets smerigs (bietensap) te drinken kan zich er vaker toe zetten om te gaan hardlopen/joggen?
Er zijn ook mensen die wel houden van bietensap! En die ook houden van bietensoep, bietensalade en nog heel wat meer bereidingswijzen. Zet de biet nou niet meteen weg in een verdomhoekje gebaseerd op jullie eigen smaakbeleving.
Als ik zou zeggen dat bepaalde wetenschappers van mening zijn dat bietensap (ook verwerkt tot bietpoeder) cholesterolverlagend werkt, dan is de biet opens weer helemaal in.
Het advies kwam van de sportfaculteit van de KUL (Katholieke Universiteit Leuven), een vrij eerbiedwaardige instelling. het gebruik ervan schijnt het uithoudingsvermogen inderdaad enige procenten te verbeteren. Heel wielertoeristenminnend Vlaanderen zit nu aan het spul en plast rood (maar niet illegaal).
Lizet, het consumeren van de biet zelf heeft zeer waarschijnlijk ook gewoon hetzelfde positieve effect.(en stukken beter te consumeren vind ik persoonlijk)
Maar was het niet zo dat nitraat kankerverwekkend is? achja tegenstrijdigheid alom.