Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
De blokjes gaan bij mij door een macaroniprutje (want roeren makkerlijker) en de reepjes door een salade (herkenbaarder). Tenzij het ene (veel) duurder is dan het andere, dan gebruik ik de goedkoopste ;)
Ik neem aan dat ze beide gemaakt worden van grote blokken gekookte ham. Hierna zullen er verschillende machines zijn om de ham te snijden.
Er zijn machines om plakjes te snijden (slicers) en er zijn machines om blokjes of reepjes te snijden (cutters).
Het enige verschil is dus waarschijnlijk welke machine gebuikt wordt, of welke instelling op de machine gebruikt wordt.
Voor de leverancier is dit toch weer wat productdifferentiatie die leidt tot meer omzet.
Hamblokjes gooi je bijvoorbeeld door de pasta en hamreepjes door de salade.
Blokje heet Brunoise en reepjes Julienne, gewoon een blok kopen en zelf doen, goedkoper en in je eigen dikte. Kun je voor hetzelfde geld, ongesneden, een lekkerder product kopen.
Jammer dat de prijzen er niet bijstaan. Ik ben benieuwd of de 'luxe hamreepjes' per kilo duurder zijn dan 'gewone' hamblokjes :)
Het zal wel dezelfde ham zijn uit dezelfde fabriek. De materiaalkosten en de arbeidskosten zullen vrijwel gelijk zijn. De vorm is anders. Het gewicht is anders. De verpakking is anders. De prijs (absoluut en per kilo) zal ook wel anders zijn. De houdbaarheidsdatum en dus de verpakkingsdatum (?) zijn anders.