Robin, bij wie? Iedereen: al iemand bij Super de Boer wezen kijken? (en misschien nog wel meer ontdekt)
Robin, bij wie? Iedereen: al iemand bij Super de Boer wezen kijken? (en misschien nog wel meer ontdekt)
En voor de volledigheid:
Schouderham, dikke plak: 9.50 / kg
Schouderham, gesneden: 9.50 / kg
Dat is grappig, normaal vragen ze juist meer voor dingen die al voorgesneden zijn, zoals stukjes kipfilet of uitjes, van die dingen. Maar de blokjes zijn dus goedkkoper dan wanneer je 't zelf zou snijden.
Dat de reepjes zoveel duurder zijn dan de blokjes komt misschien omdat reepjes makkelijker breken (op de lijmplekke) en je wilt geen bakje met allemaal stukjes gebroken reepje. Zal vast moeilijker te maken zijn en misschien wel van andere ham gemaakt ook.
Prijzen.
Gisteravond bij de AH.
Vergelijkbaar product. Ook keuze uit blokjes en reepjes, met precies gelijke ingrediƫnten.
Blokjes: 8 euro / kg
Reepjes: 10 euro / kg.
Luxe reepjes of blokjes niet gevonden bij deze super.
Groet
Ja, en dan graag meteen ook even de prijs van ongesneden ham bekijken. Dikke plak en/of beleg-plakken.
Is hier niemand die morgen boodschappen doet bij Super de Boer? Of voor de gein even gaat kijken naar de prijzen?
Best Anna !
Het verschil is duidelijk !
Blokjes:
In dit geval koop je 74% varkensvlees, DAT NIETS MET HAM TE MAKEN HEEFT, met water, aardappelzetmeel, zou, voedingszuur E325, gehydrolyseerd plantaardig eiwit, emulgator E451, dextrose, conserveermidel E626, E 250, antioxidant E316 en smaakversterker E621.
Hamreepjes:
En... in dit geval koop je ook geen ham, en krijg je de zelfde samenstelling, PLUS, en vergeet dat niet... ! PLUS DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN "LUXE" (zie verpakking)
En waaruit blijkt die luxe ?
De 'smaakbeleving' van een stukje nepham met een lengte van 4 cm wordt blijkbaar voor de Nederlandse consument vele malen genotvoller en vooral 'luxer' geacht, dan van een blokje van 1x1cm...
Vraag:
Is deze benadering van luxe eetgenot representatief voor de Hollandse eetcultuur ?
Gaat het zo slecht met de Nederlandse economie, dat het begrip 'luxe' zo gedevalueerd is ?
;-)
Beste Remy, de blokjes zijn noch Brunoise (want geen 2x2x2 mm) noch Julienne (want geen 2x2x40 mm). Dez snijwijzes zullen weinig machinaal voorkomen.
Het zal wel dezelfde ham zijn uit dezelfde fabriek. De materiaalkosten en de arbeidskosten zullen vrijwel gelijk zijn. De vorm is anders. Het gewicht is anders. De verpakking is anders. De prijs (absoluut en per kilo) zal ook wel anders zijn. De houdbaarheidsdatum en dus de verpakkingsdatum (?) zijn anders.
Jammer dat de prijzen er niet bijstaan. Ik ben benieuwd of de 'luxe hamreepjes' per kilo duurder zijn dan 'gewone' hamblokjes :)
Blokje heet Brunoise en reepjes Julienne, gewoon een blok kopen en zelf doen, goedkoper en in je eigen dikte. Kun je voor hetzelfde geld, ongesneden, een lekkerder product kopen.
Ik neem aan dat ze beide gemaakt worden van grote blokken gekookte ham. Hierna zullen er verschillende machines zijn om de ham te snijden.
Er zijn machines om plakjes te snijden (slicers) en er zijn machines om blokjes of reepjes te snijden (cutters).
Het enige verschil is dus waarschijnlijk welke machine gebuikt wordt, of welke instelling op de machine gebruikt wordt.
Voor de leverancier is dit toch weer wat productdifferentiatie die leidt tot meer omzet.
Hamblokjes gooi je bijvoorbeeld door de pasta en hamreepjes door de salade.
De blokjes gaan bij mij door een macaroniprutje (want roeren makkerlijker) en de reepjes door een salade (herkenbaarder). Tenzij het ene (veel) duurder is dan het andere, dan gebruik ik de goedkoopste ;)
Bij albert.nl. Had er misschien bij moeten zeggen dat de blokjes en reepjes daar evenveel kosten als bij Super de Boer.