In gewone mensentaal: hoe lang liggen de wortelen, spinazie, radijsjes, sla, peren, paksoi en tomaten en komkommers in vrachtwagens, opslag- en distributiecentra en rolcontainers op je te wachten? En nu Pieternel er zo boos over blijkt: is er reden voor de AGF-sector om zich zorgen te maken over het imago van zijn spullen?
Pieternel:
Koken doe ik het liefst iedere dag vers, met ingrediënten van de markt, mijn scharrelslager of mijn visboer. Toch zijn er van die dagen dat alles tegen zit en de kinderen om zeven uur ’s avonds hongerig vragen wat er op tafel komt.
Gisteren belandde ik, na ernstig file leed, samen met de kinderen, voor het eerst bij de nieuwe Albert Heijn XL in Leiden. Er ging een gejuich op in de auto. Ze hebben me namelijk een paar maanden gek gezeurd over die voetbalplaatjes, maar ik heb hun gedrens toen kunnen weerstaan.
Op zo’n drukke dag gelden andere regels. Dan maar zo’n kant-en-klaar pizza de oven in. De kinderen protesteerden, want wat ze op die pizza’s onder het cellofaan zagen, beloofde niet veel goeds.
Toen ik vanmorgen een appeltje van de schaal wilde pakken was de maat vol. Van de Flow-pack met zes Braeburn appels waren er twee rot.
Het is toch diep treurig. Als je de XL binnen stapt ben je gewoon blij verrast over de enorme versafdeling, waar rijen tomaten en appels je smeken om mee genomen te worden. Met mijn oogst van gisteren kan ik alleen maar concluderen dat de producten geen omloopsnelheid kennen of te lang worden bewaard. Snel terug naar de markt en mijn goedkopere supermarkt, waar de prei weg vliegt en het personeel nog betrokken de rommel uit het schap vist en ververst.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Maar als je er niet mee teruggaat (begrijpelijk, want dat doet niemand), dan zal het nooit beter worden bij de AH. Al zal de AH van deze posting ook niet blij worden :)
Het is een oud verhaal, want de voetbalplaatjes zijn al lang vervangen door Eftelingpunten. Maar goed, hetzelfde geldt voor de druiven, en slecht gebakken bitterkoekjes: als je er mee teruggaat krijg je je geld gewoon terug.
Hetgeen onverlet laat, dat 'vers' en 'echt vers' twee dingen zijn. Is het al opgevallen dat in de netjes met citroenen ook drie verschillende stadia van rijp zitten? Eerst even knijpen zodat je begint met de meest zachte te gebruiken, anders zit je na een paar dagen met een schimmelend exemplaar.
En geheel ander AH-topic: wat is er met de prijs van de bonbons gebeurd? Het lijkt wel of alles een euro of meer duurder is sinds begin dit jaar.
AH zat uiteraard niet op Pieternel te wachten met die rotte tomaten en appels. Het tegendeel zal het geval zijn. Niettemin is het bovenstaand een feit. Hoe is het mogelijk?
Ik twijfel er niet aan dat ik keurig een nieuw doosje Tasty Tom krijg als ik terug ga. Alhoewel, op Koninginnedag? Het gaat me niet om die tomaten. zoiets kan gebeuren. Het gaat me er wel om dat er kennelijk structureel iets mis is, als ik bij in totaal vier versproducten narigheid zie. Alleen het doosje champignons dat ik kocht was tamelijk vers.
Het stemt me wel erg droevig dat kennelijk meer mensen op Foodlog dezelfde ervaring hebben. Het is dus geen ongelukje.
SCHANDALIG !!! Toevallig ben ik ooit met een groep telers in een distributiecentrum van AH geweest. De arrogantie die zich daar ten toon spreidde maakte ons redelijk beduusd. Zij en vooral zij hadden verstand van het product. Tussen de aardbeien die wij op dat moment in het distributiecentrum zagen liggen zaten al beschimmelde. Kun je nagaan dat ze toen nog via de supermarkt en de koelkast naar het bord van de consument moesten. De stelregel van degene die ons daar rondleidde was dat aardbeien maximaal 5 dagen in het distributiecentrum moesten kunnen vertoeven, net als de andere producten die ze in dezelfde categorie hadden ingedeeld. Onze monden vielen open van verbazing. Kun je nagaan hoe oud ze ongeveer zijn als u ze in uw mond stopt. SCHANDALIG !!!