Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, zonder storende advertenties, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Niet "enkele tienduizenden op 10 miljoen" (enkele promillen), Foodlog-redactie,
maar alleen al bijna 1 op 7 van de ongespeende biggen:
een over zes jaar zelfs nog met 10% toegenomen percentage: 13,9%.
Plaatsvervangende schaamte ook over Foodlog's slotzin:
"...dit gebeurt nu eenmaal..."
Dick, je moet het zelfs meten in procenten. Daarom zijn die beelden redelijk gemakkelijk te maken, maar zie je het toch anders als je een aantal malen hebt rondgekeken (ook in stallen waar ik liever niet kom, maar toch regelmatig ben geweest).
Maar even jouw punt rechtzetten: je hebt het over een resultaat van specifiek de Nederlandse fokkerij die heeft ingezet op zoveel mogelijk biggen. Hadden ze niet moeten doen. Er is al jaren geleden voor gewaarschuwd. Juist ook van binnenuit de sector. Het is inderdaad zeer verwijtbaar en dom dat daar niet veel eerder op is ingegrepen. Nu moeten de lijnen weer teruggefokt worden.
Annechien ten Have-Mellema kan je er alles over vertellen.
NB: de zin die je citeert heb ik in het bovenstaande niet kunnen ontdekken.
Dick Belderbos,
De laatste zin lees ik net wat anders, nml. dat een stal met sterren ook een vorm van intensieve veehouderij is. Kennelijk is de oplossing minder biggen per zeug en extensievere en/of andere huisvestingsystemen, niet met cijfers aangetoond overigens in het artikel.
Ik zie dat de varkenshouders de actie ook wat meer in perspectief plaatsen.
Dick Veerman,
Meer in perspectief?
Gewoon een regelrechte ontkenning. Overigens lijkt het mij juist wel ernstig als aan de slachtlijn blijkt dat longen en darm(vlies) beschadigt blijken.
En weer de nodige beloftes voor "verbetering" in de toekomst!
Heel dat geintensiveer ik zie er met de dag minder in, en het was al niet veel.
Wellicht een idee om op de verpakking van vlees ook het staltype/houderijsysteem (bijv. buitenuitloop ja/nee) aan te geven + de bedrijfsomvang dan kan de consument tenminste echt kiezen.