De feestdagen komen er weer aan en dus pakt Lidl weer uit. Dit jaar onder meer met Côte de Boeuf. Runderribstuk is zelfs voor Fransen een bijzonder stuk vlees. Best bijzonder dus om zo'n delicatesse aan te treffen bij de Lidl. Hoewel... Lidl presenteert rond de feestdagen al 10 jaar lang het luxe huismerk Délicieux.
Met slim gepromote activiteiten, zoals pop-up restaurants en winkelproeverijen, ontpopte Lidl zich tot een 'adresje' voor nieuwe klanten die zich laten verrassen door het bijzondere assortiment en daarvoor zonder aarzelen over de discountdrempel stappen. Toppers in het assortiment dit jaar: een hele zalm, Serranoham of, ja echt dus, de eerder genoemde Côte de Boeuf. Wie had ooit gedacht dat je zo'n "bourgondisch en stoer stuk vlees (het weegt 1,5 tot 2 kilo), van Blonde d'Aquitaine-runderen" gewoon bij de Lidl kunt halen? Wel even bestellen graag, via internet.
Lidl - Côte de Boeuf
Met slim gepromote activiteiten, zoals pop-up restaurants en winkelproeverijen, ontpopte Lidl zich tot een 'adresje' voor nieuwe klanten die zich laten verrassen door het bijzondere assortiment en daarvoor zonder aarzelen over de discountdrempel stappen. Toppers in het assortiment dit jaar: een hele zalm, Serranoham of, ja echt dus, de eerder genoemde Côte de Boeuf. Wie had ooit gedacht dat je zo'n "bourgondisch en stoer stuk vlees (het weegt 1,5 tot 2 kilo), van Blonde d'Aquitaine-runderen" gewoon bij de Lidl kunt halen? Wel even bestellen graag, via internet.
Wat moet het toch fijn zijn als je een eenduidige visie hebt, een simpele strategie en van daaruit zeer gericht handelen. Lidl in Amerika, binnen een uur thuis afgeleverd.
Dat is de strategie Joep, met dit soort aanbiedingen de welstandigere klant naar de winkel lokken en laten zien hoe goed die winkel eigenlijk is. En verder business as usual: the poor need low prices, the rich love them.
Lidl (D) deze week Prosciutto di Parma met certificaat van origine, varkensvlees, zout en anders niets. Stukken van ca. 1 kg voor 17,99 per kg. Dat is ongeveer wat bij ons de gekookte ham kost.
Je kun het al zien als je de soorten vlees naast elkaar legt Dick: feedlot vlees is gemarmerd met streepjes vet. Als gevolg van een ziekelijk proces? Grasgevoerd vlees is minder zacht, heeft een "bite" en m.i. wel meer smaak. Over smaak is het lastig twisten. Mijn voorkeur bij grasgevoerd luxe vlees gaat uit naar entrecôte, iets anders bakken/grillen, mét dat vetrandje. Best of both worlds.
Gert van der Hoek, gras Angus haalt het niet bij het totaal foute, maar veel lekkerdere corn fed Amerikaanse vlees. Ik heb het ooit blind mogen vergelijken.