De Australische schrijfster Jamila Rizvi plaatste een foto op Facebook van de koffie die ze kreeg in het café in de noordelijke buitenwijken van Melbourne. Ze verwachtte een gewoon kopje koffie, maar kreeg in plaats daarvan 3 losse bekerglazen. Eentje met koffie, een met water en een met melk.

Op Facebook schreef ze: “Sorry Melbourne maar nee. Nee nee nee nee nee. Het hipsterdom gaat te ver wanneer je koffie uit elkaar gehaald wordt. Ik wachtte bijna 20 minuten op een echte kop voordat ik mij realiseerde dat ik die niet zou krijgen. Ik wilde koffie. Geen scheikundig experiment. Ik drink mijn dranken liever uit serviesgoed, niet uit bekers. Volgende fase? Ik koop wel een snijplank met een paar echte koffiebonen en een omgekeerde hoed erop. Dit moet stoppen Melbourne. Dit moet stoppen.”

Haar bericht ging viral en ontving bijna 12.000 likes.

Terwijl veel mensen het eens zijn met Rizvi, verdedigen anderen het café door te zeggen dat deze manier van serveren de mogelijkheid biedt de koffie helemaal naar eigen smaak samen te stellen. Maar ja, dat kun je thuis ook.
Dit artikel afdrukken