Bruine boon, witte bonen in tomatensaus, er kleeft nog steeds het imago aan van een wat troosteloos product dat vooral in de jaren zeventig populariteit genoot. Ten onrechte! De boon – peulvrucht klinkt al beter – is gezond, groeit prima in Nederland, en vormt een goede bron van eiwitten. Daarom kan de boon perfect worden ingezet als vleesvervanger, voor de duurzamen onder ons.

De bruine bonenbende - Lizet Kruyff, Yneke Vocking en Onno Kleyn - maakte reeds plannen om de boon uit de vergetelheid te halen. Op het vernieuwde Foodlog klinkt straks het startschot voor de #bonenestafette: vanaf 2 oktober geven bekende en minder bekende Nederlanders op Twitter, op hun eigen blog of in de krant elkaar het hete boontje door.

De opdracht is als volgt: ontbijt, lunch en dineer - zolang de boon in je bezit is - met sperziebonen, peulen, capucijners, kievitsbonen, witte bonen of bruine bonen. De inspanningen worden op de voet gevolgd en ondersteund met tips, recepten, en zo nu en dan een hart onder de riem van de andere deelnemers. De verslaggeving vindt plaats op Foodlog.nl en nieuwvers.nu. Bovendien wijdt ZTRDG de gehele maand oktober aan de bonen.

Op korte termijn wordt op deze website de deelnemerslijst bekendgemaakt. Schroom vooral niet om zelf aan te sluiten op Twitter: #bonenestafette.
Dit artikel afdrukken