Too Good To Go is een app waarmee consumenten overgebleven voedsel van onder meer bakkerijen, supermarkten en restaurants kunnen bestellen. De app ging in januari in Amsterdam live en werkt sinds deze week ook in Utrecht. Zo'n 20 Utrechtse restaurants en winkels doen mee, waaronder Vlaamsch Broodhuys en STACH. Ook de Ekoplaza’s in Utrecht en Amsterdam hebben zich bij het initiatief aangesloten, meldt Distrifood.

'Magic Box'
Too Good To Go is bedacht in Denemarken en bestaat inmiddels al in 8 Europese landen. De app is gratis te downloaden via App Store en Google Play Store en het principe is supersimpel. Je kijkt op de app wat er bij jou in de buurt aan 'overtollig' voedsel beschikbaar is, bestelt het via de app en haalt het op het afgesproken tijdstip op. Wat je krijgt is een 'Magic Box', tegen een aantrekkelijke prijs - de korting kan oplopen tot wel 70% - vol nog lekker en goed eten dat anders zou worden weggegooid. "Wat er in zit, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is daarom een verrassing”, vertelt Joost Rietveld, country manager Too Good To Go Nederland.

Ontbijten voor €1,80
Sinds de lancering zijn er in Amsterdam al meer dan 2.500 maaltijden 'gered', in Europa zijn het er al meer dan 3,5 miljoen. Als rechtgeaarde anti-voedselverspillings-Utrechter kan ik zo'n mooi initiatief niet aan mij voorbij laten gaan. Ik download de app, fluitje van een cent. Maar dan wil de app mijn locatie weten. Klein probleempje, je kunt namelijk niet je postcode of zo invullen, de app zoekt zelf wel uit waar je zit. Ik zit toevallig in Frankrijk. Voor Too Good To Go blijkt dat geen enkel probleem. De app werkt hier namelijk ook. Kijk nou: op 32 kilometer van hier kon ik vanmorgen voor €3 een Magic Box ophalen van Boulangerie L'Atelier! Of ik had voor €1,80 een ontbijt van het Ibis hotel in Narbonne kunnen bestellen.

UPDATE 21 april, 12.00u: Terug in Utrecht kijk ik opnieuw. Nu wordt het echt interessant: binnen een straal van 1,5 kilometer zijn er al 12 gelegenheden die voedselverspilling tegen gaan door hun overgebleven eten in een Magic Box te stoppen. Je moet er alleen wel vroeg bij zijn om te bestellen, zie ik.

TGTG utrecht

Het Franse aanbod:
too good to go
too good to go


Dit artikel afdrukken