Belgen aten in 2016 duidelijk minder vlees dan in 2008. Dat meldt Vilt. Al sinds 2005 zijn Belgen steeds minder vlees, gevogelte en wild gaan eten. In 2008 bedroeg de thuisconsumptie nog 35 kilo vlees per hoofd van de bevolking, in 2016 was dit gedaald tot 29 kilo per capita. Voor veel consumenten zijn gezondheid, variatie, milieu, prijs en dierenwelzijn redenen om de vleesconsumptie terug te schroeven. Toch eet de gemiddelde Belg nog steeds vaker vlees dan vis of vegetarisch.
Van de Belgen eet 63% minstens 4 keer per week vlees, 21% eet meer dan één keer per week vis of schaaldieren en nog eens 21% eet meer dan één keer per week vegetarisch. Het percentage volledige vegetariërs ligt rond de 5%.

Nederlanders eten 45% vlees meer dan nodig volgens de normen van het Voedingscentrum. Nederlanders zijn waarschijnlijk grotere vleeseters dan Belgen. Volgens cijfers van het Landbouw Economisch Instituut die werden opgesteld in opdracht van Wakker Dier aten wij in 2015 nog 36 kilo aan netto vleesgewicht.
VILT - Vlaams infocentrum land- en tuinbouw - Smaak en gewoonte voornaamste redenen om vlees te eten - VILT
Reageer
  • Deel
Druk af