Voor het 5e jaar op rij daalde de vleesconsumptie per Nederlander. In 2015 at iedere Nederlander gemiddeld 75,4 kg vlees, een kilo minder dan in 2014. Dit blijkt uit berekeningen van Wageningen Economic Research, in opdracht van Wakker Dier. We aten vooral minder varkens- en rundvlees, de consumptie van kip, schaap en paard bleef gelijk. Nederlanders eten nog altijd 45% meer vlees dan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Het gaat Wakker Dier niet hard genoeg; ook om klimaatverandering een halt toe te roepen, moet onze vleesconsumptie harder dalen. Daarom moet de overheid volgens de organisatie actie ondernemen.
Wakker Dier - 301 Moved Permanently
Lees ook
- We aten 1% minder kip en koe ondanks 23% inflatie 4 okt 2023
-
11
+18% jongeren koopt geen vlees 5 nov 2021
-
98
+Nederlander at alweer meer vlees in 2019 22 okt 2020
- 2 Klimaatstudie slecht voor geestelijke gezondheid 6 dec 2019
-
44
+Relletje: ‘Planbureau Leefomgeving informeert publiek foutief over klimaatschade vlees’ 9 jan 2019
-
9
+Voorman Varkens in Nood is boos op supermarkten maar weet niet hoe het werkt 26 nov 2018
-
1
+Portie-online, het eetmaatje voor profi’s 9 jan 2018
- 1 Nationaal Schoolontbijt van start met prinses Beatrix 7 nov 2016
- 6 Stel dat niemand meer dierlijke producten zou eten 4 apr 2016
- 11 Onderzoeker vindt dat Wakker Dier haar fout citeert 31 jul 2013