Tussen 2005 en 2014 aten Belgen elk jaar gemiddeld 900 gram minder vlees dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de Bevoorradingsbalansen Vlees van de algemene directie Statistiek van de Federale Overheidsdienst Economie.
De gemiddelde vleesconsumptie nam in de periode 2005-2014 af met 12%. De consumptie van schapen- en geitenvlees (-41%) daalde het sterkst, gevolgd door paardenvlees (-35%). Deze vleessoorten samen maken slechts 2% uit van de totale vleesconsumptie in België.
De consumptie van rund- en kalfsvlees daalde van 13,8 naar 10,7 kg (-22%).
De kleinste daling liegende meest gegeten vleessoorten zien, varkensvlees en gevogelte. De consumptie van varkensvlees nam af van 26,9 tot 25,1 kg (-7%). Die van gevogelte nam af van 16,3 tot 15,9 kg (-2%).
Uit de resultaten van het Huishoudbudgetonderzoek blijkt dat de Belgen in 2014 gemiddeld €481 per persoon uitgaven aan vlees. Ten opzichte van 2004 is dat bedrag met 9% gestegen, vooral dankzij een hogere gemiddelde vleesprijs. In 2014 was vlees goed voor 26% van de totale voedingsuitgaven van de doorsnee Belg, terwijl dat 10 jaar ervoor nog 29% was. Brusselaars geven zowel in absolute als in relatieve cijfers het minst uit aan vlees, Walen het meest.
VILT - Vlaams infocentrum land- en tuinbouw - Vleesverbruik daalt ieder jaar met 900 gram in ons land - VILT
De gemiddelde vleesconsumptie nam in de periode 2005-2014 af met 12%. De consumptie van schapen- en geitenvlees (-41%) daalde het sterkst, gevolgd door paardenvlees (-35%). Deze vleessoorten samen maken slechts 2% uit van de totale vleesconsumptie in België.
De consumptie van rund- en kalfsvlees daalde van 13,8 naar 10,7 kg (-22%).
De kleinste daling liegende meest gegeten vleessoorten zien, varkensvlees en gevogelte. De consumptie van varkensvlees nam af van 26,9 tot 25,1 kg (-7%). Die van gevogelte nam af van 16,3 tot 15,9 kg (-2%).
Uit de resultaten van het Huishoudbudgetonderzoek blijkt dat de Belgen in 2014 gemiddeld €481 per persoon uitgaven aan vlees. Ten opzichte van 2004 is dat bedrag met 9% gestegen, vooral dankzij een hogere gemiddelde vleesprijs. In 2014 was vlees goed voor 26% van de totale voedingsuitgaven van de doorsnee Belg, terwijl dat 10 jaar ervoor nog 29% was. Brusselaars geven zowel in absolute als in relatieve cijfers het minst uit aan vlees, Walen het meest.