De markt voor babymelkpoeder in China is uiterst gevoelig voor het minste of geringste bericht over voedselonveiligheid of geknoei, sinds het melamineschandaal uit 2008. Buitenlandse babyvoedingfabrikanten plukken daar nog altijd de vruchten van omdat Chinese ouders hun lokale producenten niet vertrouwen en uitsluitend het beste voor hun kind willen.

Babymelkverzekering
De Chinese winkelketen Redbaby heeft er wat op gevonden. Klanten kunnen bij het bedrijf een 'babymelkverzekering' sluiten. Wordt een partij babymelk - om welke reden dan ook - teruggehaald, dan betaalt Redbaby 325 dollar voor ieder blik dat in de winkel is gekocht (tot een maximum van 50 blikken). Bij de eerste 40.000 blikken is de verzekering gratis, daarna kunnen klanten zich online verzekeren. Redbaby verkoopt babymelkpoeders van Mead Johnson Nutrition, Nestlé, Danone en van de jointventure tussen het Chinese New Hope Nutritional Foods Co en het Nieuw-Zeelandse Synlait Milk Ltd.

Eigenaar Suning Commerce Group Ltdl werkt voor de verzekering samen met de op na grootste verzekeringsmaatschappij van China, Ping An Insurance Group, meldt De Morgen.
Dit artikel afdrukken