Online retailer Amazon gaat in de Verenigde Staten 'tientallen' nieuwe supermarkten openen. Het nieuws volgt nog geen week nadat supermarktketen Whole Foods, eigendom van Amazon, bekend maakte zijn 'millennial-winkels' te sluiten.

Na jaren van experimenteren met verschillende vormen van vers-leverantie, zet Amazon dan toch de stap om zelfstandige supermarkten te gaan openen, schrijft Eater. De nieuwe winkels staan helemaal los van de bestaande Whole Foods-winkels. Ze krijgen minder vloeroppervlak en zullen een breder en goedkoper assortiment voeren dan de luxe (en dure) biologische supermarktketen.

De eerste winkel zou nog dit jaar open moeten gaan in Los Angeles.

Amazon zou met de nieuwe winkelketen sneller een significant marktaandeel in de foodretail willen opbouwen. Sneller dan tot nu toe gelukt is met Amazon Fresh (thuislevering), de Amazon maaltijdboxen en de winkels van Whole Foods.

Voor de winkels zou Amazon recent gesloten winkels van concurrenten als Sears en Kmart op het oog hebben én overnames overwegen - een strategie die ook Ahold Delhaize in de VS nastreeft.

Op de Amerikaanse beurs verloor het aandeel van supermarktketens Costco en Walmart meteen aan waarde.
Eater - Amazon?s Finally Coming for Your Local Grocery Store
  • Deel
Druk af