Klanten van Albert Heijn voelen zich genept. De kristallen glazen uit de spaaractie van AH bevatten te weinig lood omdat ze in de vaatwasser moeten kunnen. Maar ja, dan mogen ze misschien wel niet 'van kristal' genoemd te worden.

Echt is tenslotte echt als je 'kristal' beloofd krijgt. De Volkskrant schrijft er vanavond over.

'Gewoon glas'
Een woordvoerster van Villeroy & Boch, die de glazen voor de Zaanse super maakt, zei tegen De Telegraaf dat de AH-glazen van 'nepkristal, zonder lood, dus eigenlijk gewoon glas' zijn.

Verschillende klanten hebben daarop een claim ingediend bij de Reclame Code Commissie. Ze willen een echt - pardon! - kristallen wijnglas. Dat belooft AH immers in zijn reclame voor de glazen. Op zoveel loepzuiver glas weet Harry Piekema de vijfde van Beethoven te spelen. Dat wil de klant ook kunnen, zelfs al zal ze het nooit proberen.Kristallijn
AH zegt dat de glazen wel degelijk van kristal zijn. Ze zijn echter ook geschikt voor de vaatwasser. Daarom zijn ze gemaakt van kristallijnglas en niet van ouderwets en onhandig kristalglas. Kristallijnglas voorkomt grijze vlekken op je mooie vaatwerk als je het in de afwasmachine doet en voorkomt dus weer een ander soort klachten.

Het probleem lijkt te zijn dat AH niet alles heeft verteld, maar de klant wel heeft willen beschermen tegen zijn eigen gedrag. Dat stelt de klant niet op prijs. Die wil gewoon kopen wat hij verwacht. Misschien moet AH haar dat maar eens gewoon leren vertellen om dit soort soaps eindelijk eens te voorkomen.

Op 15 januari moet de Reclame Code Commissie een wijze uitspraak over deze case doen.

Fotocredits: Albert Heijn, still
Dit artikel afdrukken