Het afgelopen jaar richtte bol.com 59 afhaalpunten in bij Albert Heijn filialen door heel Nederland. Daar wordt inmiddels 5 procent van alle bol.com bestellingen afgehaald, vaak in combinatie met de dagelijkse boodschappen. Volgens Daniël Ropers, algemeen directeur van bol.com, is dat "twee keer meer dan we vooraf hadden verwacht”, zo meldt de Levensmiddelenkrant

Ook in België gaat het goed met bol.com, daar kreeg de webwinkel al prijzen voor 'beste multimediawinkel' en 'webwinkel van het jaar'. En ook in een van de (11) Belgische AH-supermarkten is een afhaalpunt voor bol.com-bestellingen ingericht.

Bol.com biedt inmiddels zo´n 6 miljoen artikelen aan, daarbij zijn ook de artikelen meegerekend van de 2500 andere webwinkels die onder de bol.comvlag meevaren.

Bestel-retail krijgt zo een bijzondere, Nederlandse dynamiek. In ons dichtbevolkte land is afhalen goedkoper dan thuisbezorgen, bijna net zo makkelijk en vanwege de centrale bezorging is het ook nog eens minder belastend voor het milieu als we onze bestelling op de fiets afhalen. AH vaart er wel bij, want naast de boeken, sokken en fotocamera's verkoopt het ook nog eens extra spruitjes, brood en cervelaatworst want bij Jumbo en PLUS kun je geen bol.com ophalen.

Fotocredits: www.ah.nl
Dit artikel afdrukken