Zeven populaire foodbloggers
Wakker Dier heeft voor de EetGeenDierendag-menu’s zeven populaire foodbloggers benaderd. Het zijn allemaal jonge vrouwen die met hun foodblogs inhaken op de groeiende vraag naar gezond en verantwoord koken, waarbij steeds meer aandacht uitgaat naar geheel plantaardige gerechten.
- Helemaal veganistisch: LisaGoesVegan, De Groene Meisjes, The Green Happiness
- Vegetarisch en veganistisch: Vegafabulous
- Veel aandacht voor vegetarisch: Three Girls One Kitchen, Foodness en ILoveHealth
Van Japans tot Noord-Afrikaans
De foodbloggers laten met hun EetGeenDierendag-menu’s zien dat je zonder vlees niet alleen heel lekkere, maar ook zeer gevarieerde en betaalbare gerechten kunt maken. En met ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn. De EetGeenDierendag-menu’s zijn in thema’s onderverdeeld, van Japans tot Noord-Afrikaans, speciaal voor kinderen of voor sporters. Omdat EetGeenDierendag een feestdag is voor dier en mens eindigen we op 4 oktober met een heus ‘Vegan Partyfood Menu’.
Vijfde EetGeenDierendag
Wakker Dier organiseert de Dierendag-campagne dit jaar voor de vijfde keer want aandacht voor de dieren blijft hard nodig. Vanuit de wetenschap klinkt de roep om minder vlees te eten steeds luider. Want hoge vleesconsumptie heeft grote invloed op het klimaat, de biodiversiteit en zelfs op het wereldvoedselprobleem. En het bepaalt het leven van de dieren zelf.
Doe mee: eet geen dieren op Dierendag
Vegetarisch en veganistisch eten is de makkelijkste en de meest effectieve manier om dieren in de vee-industrie te helpen. De winkelmand is een machtig middel waarmee de consument direct invloed heeft op het leven van miljoenen dieren die worden gefokt, opgesloten en uitgebuit voor onze consumptie. Met een landelijke oproep op de radio en via sociale media zal Wakker Dier alle Nederlanders aansporen om in ieder geval op de dag dat we onze huisdieren verwennen, ook wat te doen voor de dieren in de vee-industrie: door ze niet op te eten!
Fotocredits: 'World Animal Day Banner ', World Animal Day
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
#4: ik heb #1 t/m 3 zelfs een duimpje gegeven en ben het eens met #5 Hans. Minder tot helemaal geen dieren eten prima, maar het moet idd net opgdrongen worden. Ikzelf eet ook minder dieren, de laatste tijd zelfs meer biologisch, net mooi rundvlees op een zorgboerderij gehaald, ziet er uit als vlees, grauwig ipv mooi rood gekleurd met van alles en nog wat.
Maar waarom konden deze dag nu niet vandaag houden? Ik eet toevallig vandaag helemaal niks van dierlijke eiwitten, tenzij ik trek in een bifi krijg vanmiddag of vanavond, is mijn hele dagmenu vlees/eieren/visvrij, niet eens bewust gedaan, komt gewoon zo uit.
En als antwoord een krachtig initiatief van de vleesverwerkende industrie om die dag eens extra met steaks, entrecotes, parelhoenders etc. etc. extra goedkoop uit te pakken. Mijn stelling t.a.v. veganisten en principiële vegetariërs: prima wanneer je er van walgt, maar laat anderen dan niet van jou walgen. Wederzijds respect. Daar gaat het om, en niet om anderen ondergeschikt aan je dwangmatige ethische voedselvoorkeur of religieuze voedselwetten te maken. Het staat in m'n agenda.. !
Om opmerking #3 moet ik enorm lachen. Alle voorgaande opmerkingen trouwens ook.
Als de mens geen omnivoor is, dan is hij carnivoor en zeker geen herbivoor.
Dit is zo slecht.
En ze mogen ook geen vogeltjes of muizen vangen en opeten.