Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Maurice Boonman
Ik ben van mening dat er in veel bewerkte producten onnodig veel toevoegingen zitten waarvan het voor de consument niet...
Maurice Boonman
8 jaar geleden
Let op ultra-processed foods
Dat de kwaliteit achteruit gaat lijkt me duidelijk, beetje oxidatie maakt het niet meteen oneetbaar. Ik had het over...
Maurice Boonman
8 jaar geleden
'Kaas alleen maar lekkerder na verstrijken houdbaarheidsdata'
Sowieso zijn de meeste droge producten (pasta's, poeders, chocolade, rijst) meestal nog lang na de tht eerbaar. Ook...
Maurice Boonman
8 jaar geleden
'Kaas alleen maar lekkerder na verstrijken houdbaarheidsdata'
Opmerkelijk dat Nespresso nog steeds uit de wind wordt gehouden... Het is ongefilterde koffie. Weliswaar is de Nespresso koffie...
Maurice Boonman
8 jaar geleden
De perfecte kop Katan koffie
Ik ben er geen voorstander van whisky in m'n bier. Je gooit toch ook geen jenever of wodka in je bier. Als je dan een...
Maurice Boonman
8 jaar geleden
Belgisch brouwer brengt bier met zelfgestookte whisky
Dick, Visolie oxideert over het algemeen erg snel. Ik ben 6 maanden bij dit onderzoek betrokken geweest. Stabiliteit van de olie...
Maurice Boonman
9 jaar geleden
'Gezonde visolie schaadt behandeling kanker'
Ik heb zelf onderzoek gedaan naar het winnen van visolie uit verse haring by-producten (koppen, staarten, ingewanden etc) op...
Maurice Boonman
9 jaar geleden
'Gezonde visolie schaadt behandeling kanker'
Ik denk ook dat koper de voornaamste werkzame stof is:...
Maurice Boonman
9 jaar geleden
1000 jaar oud recept blijkt MRSA de baas
Hoi Frank, Ik zal zover mogelijk je vragen proberen te beantwoorden; - Sommige kunststoffen zouden best de mogelijkheid hebben...
Maurice Boonman
9 jaar geleden
Waarom is 'versgefilterd' langer houdbaar?
@26, Frank waar lees jij dat er H2O2 aan de melk wordt toegevoegd??? Dit staat er in het artikel: "De machine vult 14.000...
Maurice Boonman
9 jaar geleden
Waarom is 'versgefilterd' langer houdbaar?
#5 Mild slaat in dit geval niet op de micro-organismen maar op de impact op kwaliteit (vitamines, enzymen, kleur, geur, smaak...
Maurice Boonman
9 jaar geleden
Waarom is 'versgefilterd' langer houdbaar?
@Dick; Vroeger had je pasteurisatie en sterilisatie, beide warmtebehandelingen die zorgen voor een langere houdbaarheid. Simpel...
Maurice Boonman
9 jaar geleden
Waarom is 'versgefilterd' langer houdbaar?
Frank heeft er duidelijk weinig kaas van gegeten; - Ontsmetting met H2O2 is de normaalste zaak van de wereld. Tijdens het...
Maurice Boonman
9 jaar geleden
Waarom is 'versgefilterd' langer houdbaar?
Ik heb toevallig vorige week aardappelkroketjes erin gemaakt. Ging prima en lekkerder dan uit de oven. Ik heb wel na ongeveer 10...
Maurice Boonman
9 jaar geleden
Patattologie: maakt de Airfryer de gezondste frites?
Ik heb geen ervaring met de Airfryer, maar wel met de Actifry. Deze werkt op een vergelijkbare manier, echter je kunt geen...
Maurice Boonman
9 jaar geleden
Patattologie: maakt de Airfryer de gezondste frites?
Er zijn wel vaker voedingsonderzoeken gedaan in Wageningen (deels betaald door belanghebbenden) die niet altijd een gewenst...
Maurice Boonman
9 jaar geleden
Katan adviseert WUR onderzoek voor industrie te staken
@Jos #35 In de jaren vanaf ongeveer 1995 tm ergens 2003 is de WUR door een diep dal gegaan. De studentenaantallen liepen ver...
Maurice Boonman
9 jaar geleden
Katan adviseert WUR onderzoek voor industrie te staken
De vraag is in hoeverre je dit de WUR kwalijk kunt nemen. De afgelopen tientallen jaren zijn de geldstromen van de overheid naar...
Maurice Boonman
9 jaar geleden
Katan adviseert WUR onderzoek voor industrie te staken
Nieuwe update: de kassabonnetjes en berekening worden helaas niet gedeeld. Mijns inziens hoort openheid van zaken bij een goed...
Maurice Boonman
9 jaar geleden
Spar, Lidl en Aldi: 'duurder dan je denkt'
Ik krijg net bericht van de betreffende journalist Steef van Stiphout dat er zeker wel rekening is gehouden met verschillen in...
Maurice Boonman
9 jaar geleden
Spar, Lidl en Aldi: 'duurder dan je denkt'
Ik heb geen cijfers, maar voor mijn gevoel komt meestal Aldi, Lidl, Jumbo of Dirk er als goedkoopste uit in dit soort...
Maurice Boonman
9 jaar geleden
Spar, Lidl en Aldi: 'duurder dan je denkt'
In het onderzoek staat niet vermeld of de prijzen gecorrigeerd zijn naar het verpakte gewicht. Dus wat mij betreft appels met...
Maurice Boonman
9 jaar geleden
Spar, Lidl en Aldi: 'duurder dan je denkt'
Blijkbaar is het wonen in een vakantiehuisje en werken in een slachterij bij een graadje of 5 nog altijd beter dan in Polen...
Maurice Boonman
10 jaar geleden
Poolse meisjes in het Nederlandse varkensvlees
@Harold; (voldoende) steriel bestaat helaas niet... iets is steriel of niet. In mijn opleiding heb ik ook geleerd dat bacteriën...
Maurice Boonman
10 jaar geleden
Wil je normen voor resistente bacteriën op vlees?
Bij kip beseft de gemiddelde consument al decennia lang dat dit niet rauw gegeten dient te worden. Goed doorbakken is het...
Maurice Boonman
10 jaar geleden
Wil je normen voor resistente bacteriën op vlees?
Hebben we antibiotica straks nog wel nodig? link
Maurice Boonman
10 jaar geleden
Het post-antibiotica tijdperk dreigt
Dit doemscenario werd 18 jaar geleden tijdens mijn opleiding in het vak micro-biologie al uitgebreid behandeld. Elke keer...
Maurice Boonman
10 jaar geleden
Antibioticaresistentie: wie is schuldig?
Het onderwerp heeft ook al jaren mijn interesse, naast gezondheid blijkt de darmflora ook bij te dragen aan het behouden van een...
Maurice Boonman
11 jaar geleden
Poep in de spreekkamer?
Toen Red Bull zo'n 20 jaar geleden nog verboden was in Nederland, en populair begon the worden in Duitsland en Oostenrijk, stond...
Maurice Boonman
11 jaar geleden
"Mijd de combinatie van energiedranken en alcohol"
Misschien wordt het tijd dat we net als op kipvlees nu ook op varken en rund het advies gaan zetten om het goed te...
Maurice Boonman
11 jaar geleden
Sterrenvlees met poep en fraude toe
Zo zie je maar weer dat je met sommige organisaties beter niet kunt onderhandelen. Wakker Dier hanteert een vorm van chantage...
Maurice Boonman
11 jaar geleden
Wakker Dier bereid normen voor 1-ster kip te verlagen
Ik ben een paar maanden geleden nog in australië geweest, precies over dit onderwerp. In australië lopen ze zeker 10 jaar...
Maurice Boonman
11 jaar geleden
Verpakken helpt tegen verspillen
Even het vergelijk in consumptie tussen Nederlanders en Belgen: Vorig jaar kocht de gemiddelde Belg ruim 90 kg verse groenten en...
Maurice Boonman
11 jaar geleden
Ook Belgen naar de discounter voor groenten & fruit
Een terugroepactie is wat mij betreft het laatste redmiddel dat de NVWA kan en mag inschakelen. En ook alleen als de veiligheid...
Maurice Boonman
11 jaar geleden
Van Boekel: ‘actie NVWA onbegrijpelijk’
Wij hebben sinds een paar maanden ook de broodafbakmachine in de Aldi-sud hier in het dorp. Ideaal 1 druk op de knop en je hebt...
Maurice Boonman
11 jaar geleden
Aldi al 100 jaar stil
Ik ga voor A. Ik heb de productie van beide producten met eigen ogen gezien.
Maurice Boonman
11 jaar geleden
Waarom zat er geen paard in je Big Mac?
"als een niet-Jood een fles kosjere wijn aanraakt verliest de kosjere wijn zijn status" Dus ik neem aan dat de Hema alleen maar...
Maurice Boonman
11 jaar geleden
Pasen bij de HEMA met kosjere wijn
@#19 Ja, tot zo'n 2% (20 gr/kg) is een vaak gebruikte concentratie voor zout in verwerkte vleeswaren. De laatste jaren komt er...
Maurice Boonman
11 jaar geleden
Bye-bye to the English Breakfast
Zout (NaCl) heeft bij bewerkte producten naast smaak en conservering nog een hele belangrijke eigenschap voor de industrie; het...
Maurice Boonman
11 jaar geleden
Bye-bye to the English Breakfast
Wel een zwart-wit vergelijking tussen onbewerkt en bewerkt vlees. Dit gaat niet tot een lagere vleesconsumptie leiden verwacht...
Maurice Boonman
11 jaar geleden
Bye-bye to the English Breakfast
Misschien kunnen we op deze manier van ons mestoverschot afkomen? Mest uitrijden over de sahara en wachten tot er wat groeit en...
Maurice Boonman
11 jaar geleden
Allan Savory: ga beesten houden tegen climate change
Op zich een prima ontwikkeling dat er nu een knoop doorgehakt is, dat geeft duidelijkheid. Ik hoop wel dat de extra kosten...
Maurice Boonman
11 jaar geleden
De Nieuwe Superkip en Wakker Dier - de analyse van Mac
Ik vraag me soms af welke "algemeen geldende" waarheden dan nog wel kloppen. Hoe zit het met de volgende algemene waarheden,...
Maurice Boonman
11 jaar geleden
Philippe Even: cholesterol verlagen is onzin
Niet alleen in België, maar ook in Duitsland is het assortiment diepvriesgroente veel groter dan in Nederland. De keuze is...
Maurice Boonman
11 jaar geleden
Beter diepgevroren dan vers
Mocht een pruimenteler interesse hebben om zijn pruimen te (laten) verwerken, dan wil ik hem graag in contact brengen met een...
Maurice Boonman
11 jaar geleden
Verdwijnt de pruim uit Nederland?
@Wouter, Er zit ook een levensgroot verschil zit in de manier waarop wij de capsules maken en de farmaceutische industrie. De...
Maurice Boonman
12 jaar geleden
Gezond door wijnafval
Bij TOP hebben we overigens nog gevriesdroogde marc van rode druiven liggen. Deze is eenvoudig te vermalen en in een capsule te...
Maurice Boonman
12 jaar geleden
Gezond door wijnafval
In Nederland zijn de voedselproducenten verantwoordelijk voor de veiligheid van hun producten. Voor de machinebouwers zijn er...
Maurice Boonman
12 jaar geleden
Oorzaak besmetting gerookte zalm gevonden
@Wouter, Bij mijn voormalig werkgever (een van nederlands grootste machinebouwers) worden dezelfde klassieke fouten in...
Maurice Boonman
12 jaar geleden
Oorzaak besmetting gerookte zalm gevonden
Bleker is niet persé tegen rituele slacht, hij wil alleen onnodig lijden van dieren voorkomen. Stukje uit de NRC: "Joden vrezen...
Maurice Boonman
12 jaar geleden
Van rituele naar ambtelijke slacht
1
2
Volgende ›