Etenswaren zoals focaccia en hummus zullen "onherkenbaar" zijn als de Britse voedingsmiddelenfabrikanten zich moeten houden aan de richtlijnen van de Britse overheid. De producenten luiden de alarmbel in de Daily Mail.

Vorig jaar publiceerde Public Health England (PHE) de concept-voorstellen om in een aantal categorieën populaire voedingsmiddelen, zoals pizza, snacks en kant-en-klaarmaaltijden, een calorielimiet in te voeren. Dat zou moeten helpen de obesitasepidemie binnen de perken te houden. De definitieve voorstellen worden dit voorjaar verwacht en levensmiddelenfabrikanten worden geacht zich er uit zichzelf aan te conformeren (zelfregulering, heet dat).

Volgens de voedingsproducten is het onmogelijk de calorieën uit bepaalde producten te halen zonder de smaak drastisch te veranderen. PHE wil binnen 5 jaar het aantal calorieën in de betreffende producten met 20% verminderen. Dat kan volgens de producenten alleen lukken door cruciale ingrediënten uit het product te halen. Denk aan de olijven en olijfolie uit de focaccia. Dan is het volgens hen toch echt geen focaccia meer.
Daily Mail - Hands off our Hummus! Products under threat from new calorie limits
  • Deel
Druk af