image

Zeewier is snel bezig zich te nestelen als een belangrijk onderdeel van ons dagelijks voedsel en niet alleen in Japan volgens datamonitor.
De marktanalysten van Datamonitor signaleren twee nieuwe ongebruikelijke toepassingen van zeewier, een groente die vol zit met mineralen en vitamines. Eén toepassing zit in het Japanse kelp met abrikozen, een andere in het Deense alternatief voor kaviaar.
Voor concumenten die iets anders willen proberen als alternatief voor vis heeft het Deense bedrijf Jens Moller Producten ,Caviar-Art op de markt gebracht. Trouwens: voor de Nederlandse distributeurs die dit lezen, Moller heeft nog geen Nederlandse vertegenwoordiging.
De twee variëteiten, black Seaweed Lumpfish Caviar and pink Seaweed Salmon Roe Caviar, zijn gericht zowel op vegetariërs als op de groeiende groep van mensen die zich zorgen maken over het uitsterven van van de Steur. Het product is een goed alternatief voor mensen die kaviaar te olie-achtig en vissig vinden smaken. Het product is bovendien beter voor mensen met een laag cholesterol-dieet aangezien het veel minder zout bevat dan kaviaar.

image

In Japan heeft het bedrijf Lotte of Japan een nieuwe zoetwaar op de markt gebracht met de welluidende naam: Wakadama To Kombu Fumi.
Het is snoepjes met een gummige buitenkant op basis van gemalen zeewier en een vloeibaar midden van abrikoos. Kijk hiervoor ook even op de site van junkfood waar de schrijfster zegt dat het helemaal niet gecompliceerd is om zeewier klaar te maken.

Op de site van Lotte zijn er nog meer producten te vinden waar zeewier verwerkt wordt, zoals bijvoorbeeld sorbet.

Zeewier, dat veel wordt gebruikt in de Japanse Sushi gerechten, geeft smaak aan deze subtiele wijze van combinaren van rijst en vis.

image

In de dagen dat ik als restaurateur actief was hebben we vaak gezocht naar combinaties met zeewier. Het is goed te bestellen bij de groothandels van vis en je moet er gewoon mee aan de slag.
Het is heerlijk ziltig en smaakvol het vraagt alleen aan de kok zijn kant wat kennis en know-how om er mee om te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat we steeds vaker zeewier producten gaan krijgen. Kwestie van logica. Dus afwachten maar!


bron:Foodnavigator
Dit artikel afdrukken