Er is archeologisch bewijs dat Hua T'o, de grondlegger van de Chinese geneeskunde, al in de 2e eeuw na Christus cannabishars door wijn mengde voor een verdovende werking. Ook bij religieuze rituelen, zoals de Eleusische mysteriën in het Antieke Griekenland werden cannabiswijnen genuttigd.
Ook in een tien jaar geleden in Noord-Israël ontdekte wijnkelder uit de 17e eeuw voor Christus werden wijnen aangetroffen die versterkt waren met kaneel, honing, munt én geestverruimende harsen.

'Delicious and sophistaced'
In Californië heeft het bedrijf Greenway zich gespecialiseerd in manieren om de consumptie van cannabis zo 'delicious and sophisticated as possible' te maken, schrijft vinepair.com. De eigenaresse, Lisa Molyneux, is daarom cannabiswijn en cannabiswijntincturen gaan maken. "Ik ben dol op wijn en ik hoor bij de mensen die geloven dat een glas wijn per dag gezond is. Maar het probleem met wijn is dat maar weinig mensen het bij één glaasje houden. Drink je 3 of 4 glazen per dag dan verdwijnen de gezondheidseffecten als sneeuw voor de zon. [..] Ik hoorde van een boel wijnliefhebbers dat 60 milliliter van mijn wijntinctuur alles is wat ze nodig hebben om de ontspannende effecten van wijn te ervaren. Gek genoeg helpt mijn tinctuur dus waarschijnlijk mensen minder te laten roken en drinken!"

Gek genoeg helpt mijn tinctuur dus waarschijnlijk mensen minder te laten roken en drinken!
Smaakcombinaties
Molyneux kweekt zo'n 20 varianten biologische marihuana. Iedere soort heeft, zoals ieder kruid, specifieke smaakkarakteristieken. Molyneux combineert ze zorgvuldig met Pinot Noir, Syrah, Cabernet, Grenache, Chardonnay en Viognier druiven van biologisch werkende wijnmakers om de optimale smaakcombinatie te bereiken. "Mijn wijntincturen smaken net als wijn, maar achter in je keel krijg je de herbal kick van de cannabis. Het proces dat ik gebruik is beter dan tincturen op basis van graangestookte alcohol, omdat er geen verhitting aan te pas komt. Het is gewoon koudgeperst. [..] De THC (werkzame stof) wordt langzamer actief, werkt langer door en is subtieler. Je voelt geen euforie, het is meer een full-body and mind happy relaxation. Mensen met problemen met hun slaap of spijsvertering en angsten hebben enorm veel baat bij de tinctuur. Serieus, 60 ml (een half glas) bij het eten is perfect. Je wordt er niet slaperig van maar mensen vertellen me dat ze 4 uur na het drinken de beste nachtrust in jaren ervaren."

Het wijntinctuurrecept van Molyneux is geheim. Het is niet makkelijk om zelf een paar blaadjes wiet te laten trekken in je glas wijn. Het is namelijk de alcohol die tijdens het vergistingsproces ontstaat die de THC uit de marihuana extraheert. Wie het toch wil proberen moet een kit kopen om zelf wijn te maken. Voeg tijdens het gisten een pondje wiet toe, wacht minstens 9 maanden en bottel dan je brouwsel. Resultaat is niet gegarandeerd!

Fotocredits: stonerdays.com
Dit artikel afdrukken