In de plantaardige yoghurts (en melk) komen veel 'gezonde' vetzuren voor en koolhydraten met een lage glycemische index. Bovendien zijn ze rijk aan vitamines B en E, fytosterolen en/of polyfenolen en voedingsvezels. Maar daarbij houdt het nog niet op: plantaardige melk is ook nog "rijk aan kalium en natriumarm", kan "bijdragen aan een gezonde electrolytenbalans" en is in het bijzonder aanbevolen voor zwangere vrouwen omdat het "rijk is aan foliumzuur en een uitstekende calcium/fosfor verhouding heeft", zeggen de onderzoekers op AFN.
Waarom zou je nog echte zuivel van gras en krachtvoer willen?
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Mmmm, ik dacht eerst toen ik de kop las "eeeeeeeh, zijn die er al niet in de vorm van sojayoghurt" maar nu ik het artikel lees zie ik dat het gaat om yoghurt van amandelmelk ed te maken, een gezondere vervanger voor soja, daar doe ik mijn 'thumbs up' voor.