Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Zou zomaar kunnen. Ik heb die aflevering van KvW ook gezien, ging toen over ham.
Ik zie dat komende week bij de Plus "vers gesneden" kipfilet in de aanbieding is. Heel knap gesneden filet, want rechthoekige plakken, allemaal even groot. Dat moet dan wel van een bijzonder kippenras zijn. Of het wordt gesneden van aan elkaar gelijmde filetstukken. Dat laatste lijkt toch aannemelijker.
Zouden de resterende 9% deels kunnen betaan uit van separatorvlees afgeleide "lijmbestanddelen". Van uitgebeende karkassen wordt restvlees afgehaald, en verwerkt tot een soort "kippuree". Dit kun je onder meer gebruiken om vleesdelen aan elkaar te "lijmen", zodat je stukken kippevlees tot econmisch verwerkbare vormen kunt "lijmen". Het gaat bij die puree dan wel om kippevlees, meer de term kipfilet mag daar niet voor gebruitk worden.
De KvW heeft er een interessante uitzending aan besteed. Naast walging over de methode en de "look" vilen mij de trots bij de fabrikant op, en het "nut" effect: er wordt niets weggegooid. In zekere zin dus ook nog een duurzame verwerkingsstap.
Nee, het was echt 89% kip, WAARVAN 80% kipfilet. 9% ongedefinieerde kip, dus.
Kalkoen zit er wel in de Kipknotsen van Mora. "Een echte kipsnack". Ja hoor, echt kip.....
Leuke hobby, etiketten lezen..... gezond ook nog, want het nodigt uit om die zooi te laten staan en gewoon zelf in de keuken aan de gang te gaan, met eerlijke ingrediënten zonder verdachte toevoegingen.
Maar ja, dan moeten we toch weer keukens in appartementen gaan bouwen.....(zie ander item).
Eric, kalkoen. Dat vermoed ik tenminste. FF checken bij AH.
Denk maar eens na: waar blijven de kalkoenen als ze niet meer als Christmas of Thanksgving Turkey op het bord van het Westelijke Halfrond belanden? De mesterijen kunnen de rest van het jaar niet werkeloos blijven.
Het nog wonderlijker deel van het raadsel: waarom noemen we een grote kip niet gewoon een kalkoen? OK, het beest maakt een raar geluid en heeft een gekke lel, maar die heeft nog nooit iemand gehoord of gezien. Met Kerst eten we hem tenslotte ook.
Wie geeft de oplossing voor het volgende raadsel? AH kipfilet naturel (in dunne plakjes, voor op je brood, denk ik), zie ik op de ingrediëntenlijst o.a. 89% kip, waarvan 80% kipfilet. Ehh... kip-in-kip? Kipfilet naturel, bestaande uit 80% kipfilet en 9% andere kip? Wat voor 'andere kip' kan daar dan in zitten? En hoe? Of is de filet ook niet echt filet, maar samengeperst spul (à la ham) van grotendeels kipfilet? Hoe dan ook: niet zo heel erg 'naturel' allemaal, wat mij betreft.....