Richard Corrigan is chefkok in het Londense sterrenrestaurant Corrigan’s Mayfair. Samen met zijn executive chef Alan Barrins test en beoordeelt hij maaltijden uit vier verschillende boxen. Hij geeft tips hoe het beter kan.

Hello Fresh
Uit de Hello Fresh box maakte Corrigan een Siciliaanse stoofschotel met bloemkool en kikkererwten. De ingrediënten zijn netjes verpakt en het recept is duidelijk, maar weinig gedetailleerd. Corrigan is onder de indruk van de hoeveelheid ingrediënten, maar het gerecht mag wat hem betreft sterker gekruid. “Meer chili en knoflook zouden dit gerecht zeker goed doen.” Nadeel vindt hij dat er veel afval overblijft, zowel van de verpakkingen als van de producten. Zijn eindoordeel is een 7 op een schaal van 10.

Marley Spoon
Van Marley Spoon maakten de chefs twee gerechten: forel met citroen en daarbij een borlottibonensalade met stokbrood. De ingrediënten zijn netjes verpakt en de kookinstructies duidelijk en compleet. De salade is kleurrijk en ziet er lekker uit op het bord. Corrigan heeft problemen met het feit dat de vis gekweekt is en dat het in aluminiumfolie in de oven moet. “Het visrecept is achterhaald, deze chefs zijn duidelijk met pensioen. Het ziet er mooi uit, maar het is supermarktvis met een supermarktsalade,” aldus Corrigan. Eindoordeel: een 5.

Goose Box
De Goose box is van het restaurant 1 Lombard Street in Londen. Voor deze test bestelden de koks 4 gerechten voor £78, waar vier mensen met gemiddelde eetlust van kunnen eten.
De verpakking is aantrekkelijk en het recept bijna idiot-proof. De helft van het werk is al gedaan; het is meer in elkaar zetten dan koken. Corrigan noemt het ‘een restaurant in een doos’: “Als je dit op tafel hebt staan, is dat behoorlijk indrukwekkend. De ingrediënten zijn van de beste kwaliteit.” Corrigan vindt het concept fantastisch, maar vraagt zich af of er een markt voor is. “Je moet erg lui, erg druk of erg rijk zijn. Als je zoveel geld uitgeeft, kan je net zo goed naar een restaurant.” Hij geeft deze box ook een 7.

Farmison & Co
Deze doos, die net als de Goose Box niet in Nederland verkrijgbaar is, eindigt op de laatste plaats met een 4. Farmison & Co zegt een ’American-style meat feast’ te leveren. Corrigan probeerde de Rib Chop met patat. Zijn oordeel is niet mild: “Dit is niet goed. Iedereen die zegt dat je een tomaat 4 uur in de oven moet doen zou een klap met een schep moeten krijgen.” In het recept staan ingrediënten die niet geleverd zijn, het vlees is erg vet met veel afval. “Het is supermarktkwaliteit. Niks magisch aan.”

Tips
Tot slot geeft Corrigan nog als tip om meer olijfolie te gebruiken dan in de meeste recepten vermeld staat, zeker bij droge ingrediënten als couscous. Gebruik veel kruiden en let erop dat het vlees niet te droog wordt. Als laatste tip geeft hij: “Koop de ingrediënten zelf. Als je vertrouwt op je kookkunsten kan je ingrediënten van betere kwaliteit halen bij bijvoorbeeld een goede slager.”
Dit artikel afdrukken